Not Your Grandpa's Pinewood Derby: Kids Race Solar Cars in California

Съдържание:

Not Your Grandpa's Pinewood Derby: Kids Race Solar Cars in California
Not Your Grandpa's Pinewood Derby: Kids Race Solar Cars in California
Anonim
Solar Grand Prix, който се провежда в El Dorado Park в Лонг Бийч, Калифорния, привлича стотици местни студенти
Solar Grand Prix, който се провежда в El Dorado Park в Лонг Бийч, Калифорния, привлича стотици местни студенти

Сега Лонг Бийч е дом на това, което мнозина наричат „тихата Гран При.“

За пета поредна година Solar Grand Prix се проведе успешно през март. Въпреки че не носи шума на състезание Indy Car като Гран При на Лонг Бийч, то предизвиква голям интерес от страна на младежи от средно и средно училище и техните треньори.

Стотици ученици от 19 училища и организации в района на Лонг Бийч се състезаваха в Solar Grand Prix, който се организира от основателя му Гери Шипске и се подкрепя от различни фирми, профсъюзи и други групи. Участниците от средното и средното училище, които са подкрепяни от възрастни треньори, работят в екипи, за да проектират автомобили, които са изцяло захранвани от слънчева енергия. „Това се превърна във вълнуващо събитие за общността“, казва Шипске. „Учениците получават реален опит в използването на научни, математически и инженерни умения.“

Студенти, изложени на наука, инженерство

Schipske казва, че целта на събитието е да вдъхнови студентите да преследват кариера в областта на инженерството и науката и евентуално да работят с компании, които се фокусират върху енергийната устойчивост. Преди няколко години Шипске провежда срещи на Съвета на район 5 по проблемите на устойчивостта и забелязва, че участват много малко ученици. Тя каза, че Solar Grand Prix е магнит, който ги интересува сега.

„Едно от удовлетворяващите неща е, когато ученик се приближи до мен и ми благодари за участието му в Гран При“, казва Шипске. „Техният ентусиазъм говори много.“

Част от програмата се състои от семинар за ученици и треньори около месец преди състезанията. В семинара учениците получават основни инструкции за слънчева енергия и въведение в проектирането и конструирането на модели на автомобили. Други експерти обсъждат последните разработки в автомобилното инженерство и възможностите, с които разполагат в колежа и в работната сила. Всеки отбор получава комплект, който включва соларен панел и електрически двигател. От членовете на екипа зависи да проектират колата.

Колите са сглобени от неща като картон, полистиролова пяна и набор от материали, вариращи от стари коледни опаковки, пластмасови кубчета и части за коли играчки. Един екип дори използва боклук, рециклиран от местния парк, за да построи своя автомобил. След това колата на отбора се оценява въз основа на такива категории като дизайн и иновации, както и най-добрите им състезателни времена. Съюзът на Югозападния съвет на дърводелците построи и разработи 65-футова дървена писта за състезанията. Цялото събитие се провежда без използването на данъчни долари.

Общността на Лонг Бийч подкрепя събитието

Даренията покриват разходите за автомобилни комплекти, тениски, награди, материали за пистата, обяд за децата и други материали, необходими за състезанието. „Успехът на Solar Grand Prix до голяма степен се дължи на щедрата подкрепа на местни спонсори, доброволци и треньори,” казва Шипске.

В допълнение към състезателните отбори, повече от 1000 зрители идват да аплодират състезателните отбори в El Dorado Park. Много фирми и организации имат дисплеи на Гран При и също са налични храна и освежителни напитки, както и специална торбичка с подаръци за участниците. Мандатът на съвета на Шипске изтича това лято и тя се надява градът и другите лидери да продължат събитието. „Това е страхотно време за децата и разумна инвестиция в бъдещето“, казва тя. „Това е една от най-успешните програми, които имаме.“

Популярна тема