Автомобилните предприемачи получават тласък в учебния лагер на окръг Маури

Автомобилните предприемачи получават тласък в учебния лагер на окръг Маури
Автомобилните предприемачи получават тласък в учебния лагер на окръг Маури
Anonim

Предприемачите в автомобилната индустрия получиха шанс да изпробват своите концепции чрез програмата AutoXLR8R, спонсорирана от Центъра за предприемачи на Южен Среден Тенеси (SMTEC) през 2013 г.

Колумбия, Тенеси
Колумбия, Тенеси

Предприемачите с добри идеи за автомобилната индустрия получиха шанс да изпробват своите концепции чрез програмата AutoXLR8R, спонсорирана от Центъра за предприемачи в Южен Среден Тенеси (SMTEC) през 2013 г. Проведена в Northfield Workforce Development and Conference Center, 13-седмичната програма за ускоряване на стартиращи компании, ръководена от наставници, се фокусира върху идентифицирането и комерсиализирането на технологии, приложими в автомобилната индустрия.

В клас 2013 10 компании – седем от Тенеси – получиха достъп до мрежа от наставници в индустрията и $20 000, за да стартират своето начинание. Участниците обиколиха горещи автомобилни точки в Югоизтока, където се срещнаха с технически съветници, инвеститори на рисков капитал и други инвеститори. Northfield също беше домакин на демонстрационен ден за участниците, за да представят продуктите си на потенциални инвеститори.

Наред с предоставянето на предприемачите на достатъчно финансиране и индустриална подкрепа от първия етаж, за да реализират идеите си, една от целите на програмата беше да помогне на стартиращите фирми да развият контакти с публични и частни инвеститори, които да ги водят да произвеждат продукта си в Тенеси, според програмния директор Джак Сиск.

AutoXLR8R организира финансиране на ранен етап от рисков капитал за базираните в Тенеси предприятия чрез Nest-TN, което е частично финансирано от подкрепян от държавата фонд за стартиращи фирми.

Идеите сред участващите стартиращи фирми в тренировъчния лагер включваха технология за контрол на емисиите, безжично зареждане за електрически превозни средства и разработването на графен – суперздрав лек материал. Някои предприемачи дори обединиха идеите си и работят върху продукти с многоплатформени приложения.

SMTEC ще стартира втора програма през 2014 г. и разглежда други формати, казва Sisk, включително концепция за ускорител при поискване, която ще работи, когато компаниите се нуждаят от нея.

Популярна тема