Градовете в окръг Маури внасят нова енергия в централните квартали

Съдържание:

Градовете в окръг Маури внасят нова енергия в централните квартали
Градовете в окръг Маури внасят нова енергия в централните квартали
Anonim

Бизнесът и обществените лидери на окръг Маури се събират, за да съживят своите централни квартали.

Колумбия, Тенеси
Колумбия, Тенеси

От аромата на прясно изпечено кафе и вкуса на богата южняшка кухня до носталгичния звук на винилови плочи и изложения на стоки в местните магазини, еклектична комбинация от старо и ново дава на посетителите в центъра на Колумбия изобилие за ангажиране на сетивата.

Разходка из историческия център на Колумбия разкрива оживено убежище от нови и утвърдени магазини, възхитителни местни заведения за хранене, места за развлечения на живо и специализирани магазини, заедно с красиво реставрирани исторически сгради, добре павирани улици и тротоари, обществени чешми и зелена алея. Идиличната обстановка е „резултат от дългосрочно основно планиране и изпълнение от страна на местното правителство и бизнес лидери, които работят заедно“, казва директорът на Columbia Main Street Кристи Мартин.

Най-известен извън района с това, че е домът на предците на 11-ия президент на САЩ Джеймс К. Полк, центърът на Колумбия привлича постоянен поток от туристи към дома, градините и музея в Президентската зала. Но съживеният център на Колумбия също привлича трафик за нарастващите си редици от магазини и магазини.

Популярните спирки включват The Old Curiosity Bookshop, Wall Candy, A Balloon Shop, Ted's Sporting Goods, The Wheel bicycle store, Christy's 6th Street Restaurant, Square Market & Cafe и aMuse'um за деца.

Подобряването на изживяването в центъра е дългата почти 1 миля разходка по река Дък Ривър. Започва с пешеходна пътека на обществения площад, която се простира до парк и фермерски пазар. Нов централен елемент на River Walk е богато украсен фонтан, построен със средства, предоставени от местни фирми чрез Columbia Downtown Business and Professionals Association.

Добре дошли за бизнеса

С нови дейности, които процъфтяват в центъра, не е чудно, че центърът на Колумбия се превърна в магнит за предприемачите.

„Това, което видяхме през последните няколко години, са предприемачи, които търсят уникални места като нашия център“, казва Мартин. „Те искат да бъдат част от общността. Те внасят подновена енергия и креативност в центъра на града с магазини като Puckett’s Grocery, Variety Records и Muletown Coffee.“

Chris Weninegar и партньорите наскоро отвориха Muletown Roasted Coffee в центъра на Колумбия, където пекат цялото си кафе за магазина, както и за други магазини.

„Мислехме, че центърът има много потенциал и естествен чар“, казва Уенигар. „Влюбихме се в River Walk. За нас това беше единственият вариант. Има толкова добра визия за центъра – толкова много история и характер. Не мога да говоря достатъчно добре за това как бяхме посрещнати.”

Variety Records работеха в центъра на Колумбия в продължение на години, но затвориха през 1993 г. Собственикът на местния бизнес Тим Скрибнър отвори отново магазина 20 години след деня, в който затвори на първоначалното си местоположение.

„Когато видяхме, че сградата на стария магазин за грамофонни плочи е свободна, се свързахме с Edna Lentz, първоначалния собственик, и тя се зарадва да отворим Variety Records, използвайки същото име“, казва Скрибнър. „Виниловите плочи се завръщат; това е най-чисто звучащата музикална медия. Не е необичайно клиентите да прекарват часове в слушане и гледане на записи.“

Магазинът също така продава ретро стерео оборудване и грамофони и е домакин на изпълнения на живо.

„Чувството е страхотно да си в центъра“, казва Скрибнър. „Един магазин привлича друг; има добра синергия. Това е от полза за цялата общност.“

Колумбия отбеляза подем на търговията на дребно и в други области с нови магазини за дрехи и подаръци като Sister Kate’s, както и съществуващи като Itty Bitty Children’s Boutique, Ye Peddler и Lily Jane. Също така привличат тълпи Puckett’s Grocery & Restaurant, който донесе своята популярна верига заведения за хранене и музика на живо в центъра през 2013 г., и Columbia He alth Foods, който наскоро се разшири в ново пространство в центъра.

Принос за съживяването на местно ниво е преустройството на жилищни имоти. Централният площад разполага с осем жилищни единици. Агенцията за жилищно настаняване и реконструкция на Колумбия купува изоставени имоти в бедстващи квартали и строи нови жилища на достъпни цени на тяхно място.

Растеж в бизнес районите Spring Hill, Mount Pleasant

Други градове в окръг Мори също подобряват своите централни части и бизнес райони. Град Маунт Плезънт си сътрудничи с местните власти и лидерите на общността, за да завърши генерален план за преустройство на техния бизнес район в центъра.

„Имаме на разположение много красиви исторически тухлени сгради“, казва Дона Моренси, директор на Mount Pleasant Community Development Corporation.„Ние работим в партньорство, за да разработим план, който да се прави на етапи за подобрения на инфраструктурата и тротоарите, с проекти за подобряване на икономическото развитие и качеството на живот.“

Spring Hill продължава да привлича нов бизнес. В продължение на три последователни години градът е сред първите пет на „приятелски настроените към бизнеса градове в Тенеси“от Beacon Center of Tennessee. Продължават инвестициите и в The Crossings в Spring Hill, където Carmike Cinemas наскоро обяви планове за изграждане на нов развлекателен комплекс с 12 екрана.

В Колумбия градските лидери се надяват да въведат повече търговски обекти и ресторанти в центъра на града в близко бъдеще.

„Приветстваме други фирми; имаме налично място“, казва Мартин от Columbia Main Street. „Нашият център е корона с много бижута.“

Популярна тема