Окръг Маури, Тенеси привлича инвеститори в различни индустрии

Съдържание:

Окръг Маури, Тенеси привлича инвеститори в различни индустрии
Окръг Маури, Тенеси привлича инвеститори в различни индустрии
Anonim

От работни места в производството до позиции в кол център, окръг Маури привлича разнообразна група инвеститори както в производствени, така и в индустрии, базирани на услуги.

Колумбия, Тенеси
Колумбия, Тенеси

Wil Evans няма само една причина, поради която бизнесите в цялата страна и по света избират окръг Maury като място за растеж, инвестиране в нови съоръжения и създаване на работни места.

Вместо това той може да назове множество причини, поради които окръг Мори привлича разрастващ се бизнес и защо организацията, която ръководи, Търговската камара и икономическия съюз на окръг Маури, надхвърля целите си за създаване на работни места.

„Нашето страхотно местоположение в Среден Тенеси ни прави идеален избор за много видове бизнес“, казва Евънс. „Ние предлагаме страхотен достъп до национален транзит, включително междудържавен и железопътен. Нашата работна сила е всеотдайна и достъпна, а общността предлага първокласни програми за обучение, предназначени да отговорят на изискванията на днешните напреднали производствени професии.“

Окръг Маури също осигурява високо качество на живот и бърз достъп до Нешвил, само на 30 минути с кола нагоре по междущатска магистрала 65, казва Еванс.

Превишаване на целите

Тези предимства привличат нарастваща група от производители, доставчици на услуги и други фирми в района. 12-те най-големи обявиха създаването на около 2000 работни места от началото на 2011 г. Това надвишава амбициозната цел на Maury Economic Alliance за 1500 нови работни места от януари 2011 г. до декември 2014 г.

Фирмите, инвестиращи в района, включват Ryder Logistics, която осигурява комплект (опаковане на отделни артикули заедно) и дистрибуция за автомобилната индустрия; Magna Seating, която премести част от операциите си в Колумбия, за да сглоби седалки за произвеждания от GM Chevrolet Equinox; и Integrity Nutraceuticals, която произвежда специални хранителни съставки.

Най-големият, IBEX Global, създаде 1400 позиции в своя кол център, където предоставя услуги за компании като Direct TV и AT&T U-verse.

“IBEX щеше да има 400 работни места; сега те са наели 1400 служители и са перлата в короната” на създаването на местни работни места, казва Ян МакКийл, изпълнителен директор на Алианса на работната сила в Южен централен Тенеси.

IBEX оперира съоръжението си в Northfield Workforce Development and Conference Center на Spring Hill, сграда, която преди е служила като централа на подразделението Saturn на GM. Сега управлявана от алианса на работната сила, сградата от 320 000 квадратни фута осигурява пространство за търговски дейности, конференции и обучение на работната сила.

Обучението в Northfield включва усъвършенствани програми за производство, здравеопазване и обществена безопасност, предлагани от колежите по приложни технологии в Тенеси и Columbia State Community College на студенти от целия регион.

„Ние се уверяваме, че имаме работна сила от световна класа в региона от осем окръга южно от Нешвил,“казва Маккийл.

Готови за бизнес

Друго предимство на общността е индустриалният парк Чери Глен от 547 акра в Маунт Плезънт. Индустриалният парк е част от програмата Select Tennessee Certified Sites Program – обозначение, което се очаква да го направи още по-привлекателен за разрастващи се компании.

Компаниите, които се интересуват от преместване или разширяване, често отказват обекти, които не са подготвени. Индустриалните обекти в програмата Select Tennessee са сертифицирани по стандарти от световна класа, които гарантират, че са готови за бързо развитие.

Това е жизненоважно, защото „много от нашите държавни проекти се конкурират с национални или международни локации“, казва Кендрик Къртис, директор за сертифициране на обекти към Департамента за икономическо и общностно развитие на Тенеси.

За да бъде сертифициран, даден обект трябва да има най-малко 20 акра, които могат да бъдат застроени, зониране на място, за да позволи лесно застрояване и достъп по пътища с качество на камиони. Трябва да има налични комунални услуги или трябва да има официален план за разширяването им.

„Програмата Select Tennessee Certified Sites уверява тези компании и селектори на сайтове, че виждат едни от най-добрите сайтове в нацията – „каймакът на реколтата“– всички готови за работа,“казва Deane C. Foote, президент и главен изпълнителен директор на Foote Consulting Group, LLC, който помогна за разработването на стандарти за програмата.

Сертификацията поставя Cherry Glen в по-високо ниво на „готови за сделка“сайтове, казва Еванс, което го прави добре позициониран да се конкурира за индустриални експанзии.

„Днешните компании обикновено оценяват три основни фактора, когато търсят сайт: риск, бързина на пазара и цена“, казва Евънс. „Притежаването на този сертификат ни позволява да можем да се справим с тези три фактора веднага щом потенциалният клиент влезе през вратата.“

Изграждането на сграда от 50 000 квадратни фута скоро ще направи Чери Глен още по-конкурентоспособна, казва той.

„Наличието на налична сграда със спецификации в Cherry Glen ще ни позволи агресивно да набираме компании, чийто приоритет е да започнат да работят за кратък период от време“, казва Еванс.

Това е само един от начините, по които лидерите на окръг Мори полагат основите за повече растеж и инвестиции в бъдеще.

Популярна тема