Работната сила на окръг Маури, инфраструктурата подхранва повече инвестиции в автомобили

Съдържание:

Работната сила на окръг Маури, инфраструктурата подхранва повече инвестиции в автомобили
Работната сила на окръг Маури, инфраструктурата подхранва повече инвестиции в автомобили
Anonim

Добре обучена работна сила, железопътна и пътна свързаност и благоприятен бизнес климат са само някои от причините окръг Маури да продължава да бъде инвестиционен магнит за производителите на автомобили.

Колумбия, Тенеси
Колумбия, Тенеси

Окръг Мори отдавна е известен със своите отлични постижения в производството на автомобили, но вместо да лежи на лаврите си, районът продължава да играе ключова роля в превръщането на Тенеси в най-добрия щат в нацията по сила на автомобилите.

Business Facilities наскоро определи Тенеси за номер 1 в нацията за сила на автомобилното производство за четвърта поредна година. Според проучване на института Брукингс, 94 000 души работят в 600 автомобилни фирми в щата. Повече от три четвърти от тези работни места са в базата на доставчици – най-много от всяка държава. Пет окръга в Тенеси разполагат с мощности за сглобяване на автомобили и всички освен 15 са дом на доставчици на автомобили.

Окръг Маури е дом както на съоръжение за сглобяване на автомобили за GM, така и на нарастваща мрежа от доставчици, които обслужват GM в допълнение към Nissan в близката Смирна, Volkswagen в Чатануга и други.

Районът привлече националното внимание в края на 80-те години на миналия век, когато GM обяви планове за новия си завод Saturn в Spring Hill. Днес съоръжението произвежда превозни средства, включително спортния кросоувър Chevrolet Equinox, както и части и двигатели за други модели.

Инвестициите на GM в размер на 817 милиона долара от 2007 г. насам означават ангажимента на компанията да запази работните места в САЩ, казва говорителят на компанията Кристи Бергстром.

„Окръг Маури е жизненоважна част от тези операции, осигурявайки изключително конкурентно място за правене на бизнес и страхотна общност, в която нашите служители да живеят и работят“, казва Бергстром.

Наскоро GM обяви планове за инвестиране на 350 милиона долара за надграждане на завода за сглобяване за производство на два нови автомобила от среден клас, което ще създаде или запази около 1800 работни места.

Вълни от инвестиции

Тези инвестиции, заедно с разширяването на Nissan и в цялата автомобилна индустрия, стимулират растежа сред доставчици в региона като Voith Industrial Services в Spring Hill, Magna Seating в Колумбия и IB-Tech, Sekisui Plastics USA и Sonoco Защитни решения в Mount Pleasant.

Малки и средни фирми като тези осигуряват около половината работни места в индустрията.

„Около половината са чуждестранни фирми и това е уникален вкус, който може да внесе много технологии в щата чрез международни връзки“, казва Скот Андес, старши политически анализатор в института Брукингс.

Притежаваната от Япония IB-Tech е само един пример. Откакто локализира едно от двете си съоръжения в САЩ в Маунт Плезънт през 2010 г., фирмата, която произвежда устройства за регулиране на седалки и електрически компоненти за Nissan, продължи да развива своята високотехнологична дейност. Той разчита на работната сила, разбираща автомобилите, която се е развила в района през годините, за да бъде в крак с растежа на Nissan.

„Едно от най-големите предимства, които имаме, е работната сила тук“, казва Джейсън Хелтън, помощник вицепрезидент по операциите. „Сега има 15 до 20 години опитни хора в индустрията, от които можем да черпим.“

Инвестициите в инфраструктура от местната общност позволиха на фирмата да продължи да процъфтява в района.

„Окръгът най-накрая разполага с инфраструктурата, отделите за захранване и вода, които да ни подкрепят, така че нямаме никакви недостатъци в тази област,“казва Хелтън.

Поддръжка на работната сила

За да подкрепят производителите с работната сила, от която се нуждаят, местните лидери се обединиха с образователни институции, за да повишат уменията за тази индустрия. Разположен срещу монтажния завод на GM Spring Hill в бившия му щаб на Saturn, Northfield Workforce Development & Conference Center предлага високотехнологично обучение по обработка с ЦПУ, мехатроника, промишлена поддръжка и други квалифицирани професии в партньорство с регионални колежи.

Центърът снабдява местните автомобилни фирми с добре обучен набор от кандидати за работни места в подкрепа на разширени производствени обеми, казва Том Брюър, директор на Northfield. Центърът също така предлага курсове на гимназисти, за да могат да завършат с уменията, желани от тези работодатели.

„Въпрос номер 1, който хората имат, е откъде ще дойдат работниците – не че ги няма, но дали са добре обучени“, казва той. „Нортфийлд е мястото в нашия окръг, където хората идват, за да намерят хора, готови да отидат на работа.“

Brewer добавя, че съоръжението работи за разработване на образователна пътека за студенти, търсещи работа в напреднало производство, която ще започне със сертификат, след което ще им позволи да получат асоциирана степен по мехатроника в Columbia State Community College и в крайна сметка продължете към Техническия университет в Тенеси, за да завършите четиригодишна степен по производствено инженерство.

Популярна тема