Университети и средни училища носят образователно признание на Топека

Университети и средни училища носят образователно признание на Топека
Университети и средни училища носят образователно признание на Топека
Anonim
Университетите и средните училища носят образователно признание на Топека
Университетите и средните училища носят образователно признание на Топека

Топека. е чудесно място за местни гимназисти, които искат да отидат в колеж, без да напускат родния си град. Това е още по-добро място за завършилите колеж, които искат да спечелят висша степен, без да изоставят корените си в колежа.

Университетът Уошбърн е постоянен висок ранг в списъка на U. S. News and World Report на най-добрите публични университети на магистърско ниво в Средния Запад. Училището печели място в Топ 10 всяка година между 2001 и 2007 г. Комбинирани бакалавърски и магистърски програми, училището предлага повече от 200 степени на 7200 студенти. Катедрите на университета по изкуства и науки, приложни изследвания, бизнес, право и медицински сестри предоставят много разнообразна учебна програма и широки възможности за кариера. Кампусът предлага и новоразширен център за отдих и уелнес, реновирана научна зала и Музея на изкуствата Mulvane, който е най-старият акредитиран музей на изкуствата на запад от река Мисисипи.

Образователните възможности за нетрадиционни студенти включват Friends University и Baker University, като и двата предлагат кампуси за обучение на възрастни в Топека. Районът също е дом на осем професионални/технически училища, включително техническото училище Kaw Area и техническият колеж Topeka.

Образователната система на града за начално и средно образование включва качествени магнитни училища и е допълнена от 15 частни и енорийски училища. Библиотечната система на Топека също е доста обширна. Библиотеката на окръг Топека и Шоуни отвори врати отново през 2002 г. след разширение от 100 000 квадратни фута. Колекцията включва приблизително 538 000 книги, периодични издания, микрофилми и други произведения, а галерията на Алис С. Сабатини в библиотеката е най-старата обществена колекция на изкуството в града. Независимо дали студент гледа напред към колеж, преследва диплома на високо ниво, променя кариерата си късно в живота си или просто се наслаждава на радостта от четенето, Topeka е дом на образователните ресурси, които правят тези цели възможни.

Популярна тема