McAlester, OK се забавлява в магазина за семейства

Съдържание:

McAlester, OK се забавлява в магазина за семейства
McAlester, OK се забавлява в магазина за семейства
Anonim
Чадик Парк в МакАлестър, ОК
Чадик Парк в МакАлестър, ОК

Майките и татковците на McAlester рядко искат дейности, които да заемат децата им и да са активни. Районът разполага с много места за игра през цялата година, включително 14 парка, няколко обществени и частни центъра за отдих, процъфтяваща организация на Little League, близост до езера и много забавни семейни събития.

Паркове, центрове за отдих и други

Системата на McAlester от 14 обществени парка и центрове за отдих включва 10,2 акра Chadick Park в сърцето на града, който наскоро получи ново оборудване за детски площадки. Паркът също привлича семейства за безплатни филми в парка, когато времето позволява. Събранията бяха голям хит, откакто градът закупи надуваем екран и прожекционно оборудване и започна да бъде домакин на събитията през 2013 г.

“Изхвърляме одеялата, възглавниците и се наслаждаваме на закуски и филм под звездите. Наистина е много забавно“, казва Валери Джаксън, която пише за живота на семейството си в своя уебсайт www.mcalestermom.com. „Там има толкова много семейства и атмосферата е наистина страхотна. Освен това е безплатно, така че няма да разбие банката да заведете децата на кино.“

Междувременно местният клуб за момчета и момичета също се помещава в Chadick Park и работи от 1960 г. Клубът посреща ученици от първи клас до гимназия и предлага популярна програма за след училище, която включва футбол, футбол, баскетбол, бейзбол и софтбол. Учениците получават помощ и при училищната си работа.

Басейни, езера и други дейности на открито

За семействата, които обичат водата, районът McAlester предлага три обществени басейна и пет басейна, плюс близост до езерни дейности в McAlester Lake и Lake Eufaula.

„Нищо не е по-добро от летните горещини като завеждането на децата на площадката за пръскане в Чадик Парк“, казва Джаксън. „Децата обичат да играят във водата и това може да е бързо пътуване, за да се разхладите, ако нямате време. Продължаваме, като се качим на една от многото обръснати ледени площадки из града.“

Жителите също се радват на масите за пикник, местата за къмпинг и достъпа до рампата за лодки на езерото МакАлестър, разположено само на 5 мили от града. Малко по-далече, но все пак лесно достъпно, езерото Еуфола предлага 600 мили брегова линия. Наемането на каяк и кану улеснява релаксиращата разходка по водата. Джаксън казва, че семейството й често прави кратко пътуване до парк Джелистоун на езерото.

„За децата е забавно, защото могат да се срещнат с Йоги Беър и понякога имат тематични уикенди“, казва Джаксън.„Също така се радваме да водим децата до Пещерата на разбойниците (държавен парк), за да отидем на поход, да използваме лодки или просто да си направим пикник. Там горе е красиво и е подходящо за страхотни семейни снимки.“

Първокласна малка лига

Може да е млад, но програмата на Pittsburgh County Little League се развива силно.

„Това е едва петата ни година и участват около 500 деца на възраст от 3 до 14 години, казва Джошуа Хас, ковчежник на Малката лига на окръг Питсбърг. „Ние сме най-голямата организирана бейзболна лига в югоизточна Оклахома.“

Отборите в програмата за цялата област тренират, играят – и често печелят – от март до юни и отново от септември до ноември. През последните пет години различни отбори от Малката лига на окръг Питсбърг триумфираха в шест държавни първенства.

„Всяка година, откакто съществуваме, сме печелили държавно първенство в една или друга дивизия“, казва Хас. „Бейзболът е голяма работа тук и ние направихме впечатление на общността.“

Дестинации за развлечения

McAlester също има няколко сложни места, проектирани специално за забавление, което ги прави развлекателни дестинации за специални излети и любими места за рождени дни.

The Great Balls of Fire с ретро тематика има ретро облик в декора, но с най-модерно оборудване за забавление, включително стена за катерене, боулинг, аркадни игри, бронирани коли и вътрешни мини- голф. Семеен увеселителен парк Speedline Entertainment предлага мини голф на открито, който включва скален водопад, както и няколко клетки за вата.

„Нищо не е по-добро от летните горещини като завеждането на децата на площадката за пръскане в Чадик Парк“

Популярна тема