Изкуство и култура в МакАлестър, ОК

Съдържание:

Изкуство и култура в МакАлестър, ОК
Изкуство и култура в МакАлестър, ОК
Anonim

Визуалните изкуства, историческите атракции, развлеченията и специалните събития правят МакАлестър топ дестинация за изкуство и култура.

Художествена галерия SOFA в МакАлестър, ОК
Художествена галерия SOFA в МакАлестър, ОК

Съчетавайки комфорта и гостоприемството на малък град с интригата на историческото наследство на Америка, МакАлестър е дом на множество художествени и културни атракции.

Визуални изкуства

Показвайки някои от най-разнообразните изложби, галерии и инсталации в региона, Southeast Oklahoma Fine Arts Inc.е главният организатор на изящни продукции на McAlester. Покровителите могат да посетят SOFA Art Gallery, разположена в центъра, за да разгледат най-вълнуващите изложби на визуални изкуства в града.

Исторически забележителности

Историческите корени на МакАлестър са дълбоки, което е особено очевидно, когато погледнем благоговението на града към културата на Първите хора. Музеят на наследството на Кребс включва информация, експонати и артефакти, описващи подробно историята на местните обитатели и имигрантите, които са работили заедно за изграждането на съвременния McAlester.

На друго място фондацията McAlester Building Inc. и музеят Tannehill (отворен само с предварително записване) съхраняват реликви, оръжия и сувенири от най-ранните обитатели на региона. Мемориалът Pioneer Coal Miner и неговата стена на спомените на място стоят като свидетелство за тези, които са работили, и особено тези, които са дали живота си, в мините на града. А за онези, които са любопитни да научат повече за хората, помогнали МакАлестър да стане това, което е днес, посещението на Генеалогичното и историческо дружество на окръг Питсбърг ще даде всички необходими отговори.

Развлечения на живо и специални събития

Посетителите, които искат да изпитат част от забавленията на живо в града, трябва да посетят McAlester Community Theatre за предстоящи сценични представления и пиеси. Градът също така е домакин на специални събития и тържества, по-специално поредицата „Филми в парка“в красивия парк Чадик, годишния фестивал на Дивия запад в историческия Стар град, пълен с инсценирани престрелки и имитатори на Джон Уейн, както и италианската игра, която трябва да се види в средата на май Фестивал, където пътниците могат да се насладят на вкуса на старата страна.

Популярна тема