Доброволци правят МакАлестър, ОК, горд

Съдържание:

Доброволци правят МакАлестър, ОК, горд
Доброволци правят МакАлестър, ОК, горд
Anonim
Central Bark Dog Park в МакАлестър, ОК
Central Bark Dog Park в МакАлестър, ОК

Може да е започнало относително тихо, но от основаването си през 2008 г. Pride in McAlester оказа голямо влияние върху живота на града.

В началото няколко ангажирани граждани се събраха, за да стартират скромна програма за събиране на боклук и да обсъдят начини за разкрасяване на МакАлестър. Днес неговите доброволци провеждат събития за почистване в целия град, застъпват се за програма за рециклиране на бордюри, контролират обществена градина и боядисват пожарни кранове и оборудване за детски площадки. Те помогнаха за създаването на парк за кучета и обмислят възстановяването на емблематичен киносалон.

„Най-важното нещо, което правим като цяло, е насърчаването на рециклирането и устойчивостта“, казва Реджина Пийпълс, изпълнителен директор на PIM. „Но ние също искаме да изградим общността. Стремим се да помогнем на хората да се свържат с някои от невероятните неща за правене и страхотните доброволци тук.“

Почиствания на общността

Дните за почистване на PIM два пъти годишно, събота и неделя през април и октомври, дават шанс на гражданите да се отърват от битовия боклук, големи предмети като матраци и мебели, строителни материали, гуми, скрап и, за един уикенд, опасни отпадъци и лекарства с рецепта. Част от проекта Keep Oklahoma Beautiful, почистването извежда 10-15 PIM доброволци всеки уикенд.

„Удивително е какво могат да направят тези невероятно страстни доброволци“, казва Тре Смит, доброволец на годината на PIM за 2013 г. „Прибирам се вкъщи толкова мръсен, но имам чувството, че направих разлика – и се забавлявах.“

The Pride in McAlester Flea Market, отворен в сряда, петък и събота, набира средства за PIM проекти, но също така служи за отклоняване на сметищата, като държи полезни статии далеч от кошчето. At Your Leisure trash pickup, друг проект на PIM, насърчава хората да излизат, когато им е удобно, за да събират боклук на обществените улици, като им предлага торби, ръкавици и контейнери за боклук. Pride in McAlester също си партнира с града по програма за почистване Adopt-a-Block.

Going to the Dogs

Central Bark, градският парк за кучета без каишка, беше основен фокус на групата, която помогна за набирането на средства и улесняването на парка. Подкрепя се отчасти чрез набиране на средства на PIM като продажби на хотдог Dogs for Dogs на местни игри с топка. Друго партньорство между Pride in McAlester и града разрасна Обществената градина, която има 18 повдигнати лехи, които струват само $10 за наем, $5 от които се връщат в края на вегетационния сезон.

Работните отношения между градската управа и PIM са от решаващо значение за успеха на организацията с нестопанска цел, казва Джъстин Фю, президент на борда на PIM.

„Имаме прекрасно градско правителство, което ни подкрепя толкова много“, казва Фю, консултант по петрол и газ. „На много места градската управа може да представлява пречки пред проекти като нашия. Тук те казват „Какво можем да направим, за да помогнем?“

OKLA Theatre Rehab

Few and Peoples очакват с нетърпение следващия голям проект на групата, превръщайки отдавна празния театър OKLA в многофункционален обществен център за изкуства. Работата започва през лятото на 2014 г.

„OKLA вдъхва много страст в хората, особено в хората, които са израснали тук“, казва Peoples. „Това е забележителност в нашата общност и наш дълг е да му върнем предишния блясък.“

Популярна тема