Седем причини да се преместите в Шарлот, Северна Каролина

Седем причини да се преместите в Шарлот, Северна Каролина
Седем причини да се преместите в Шарлот, Северна Каролина
Anonim

Открийте какво прави Шарлот, Северна Каролина, и близките общности най-добрите места за живеене.

Конкорд
Конкорд

Шарлот често е приветстван като част от Новия юг, регион, който е прегърнал своя южняшки чар, като същевременно се фокусира върху бързия растеж и експанзията. С население от повече от 1,2 милиона души, Queen City носи короната на най-големия град в Северна Каролина и един от най-бързо развиващите се градове в САЩ

Разположен на границата на Северна и Южна Каролина, между планините Смоуки и бреговата линия на Каролина, достъпността му помогна на Шарлот да спечели прозвището „Международната врата към юга“.

Като седалище на Bank of America и оперативен център за Citi, Wells Fargo и JPMorgan, Шарлот е вторият по големина финансов център в нацията (след Ню Йорк).

Удобствата в големия град и чарът на малкия град помогнаха на града да спечели няколко отличия за „най-добрите“, включително един от най-желаните големи градове за закупуване на жилище и един от най-добрите градове за колеж абсолвенти, търсещи работа.

Ето още няколко причини да се влюбите в Шарлот:

Култура от световна класа: От културни съоръжения от световна класа до награждавани дейности на открито, няма недостиг на неща за правене в кралицата. В Uptown разгледайте Levine Museum of the New South, за да научите повече за миналото на града и да се насладите на съвременните разработки в чисто новия Romare Bearden Park, където гледките към хоризонта и безплатните концертни серии привличат тълпи.

Mac and Chicken: Може да е известен като банков град, но Шарлот има богата кулинарна сцена. Ресторанти като Price’s Chicken Coop и Mac’s Speed Shop са известни с това, че сервират традиционни южняшки ястия. Но не всичко е дърпано свинско, пържени кисели краставички и мак със сирене. Шарлот също предлага възможности, вариращи от френска кухня и азиатски фюжън до ястия от фермата до масата.

Първи петъци: В първия петък от месеца SouthEnd Gallery Crawl, избран за най-доброто артистично място за среща, е мястото, където можете да откриете нововъзникващи и утвърдени местни артисти (и да опитате някои от най-добрите тарифи за хранителни камиони в града). Theatre Charlotte и Actor’s Theatre of Charlotte поставят култови класики и оригинални продукции, помагайки на града да спечели признания като топ дестинация за изкуство.

Лесен транзит: Продължаващото развитие на системата за леки железопътни линии LYNX улеснява придвижването из града и разширяването на международното летище Шарлот Дъглас свързва Шарлот с останалия свят. За пътуващите, изграждането на последната фаза на разширението на I-485 ще помогне за облекчаване на задръстванията в час пик. Стартирането на B-Cycle, програма за споделяне на велосипеди с 24 места из града, добави още една опция за местен транспорт.

Спорт в големия град: Спортните фенове имат за какво да се радват в Шарлът. Каролина Пантърс и Шарлот Хорнетс наричат Куин Сити дом. През 2014 г. Charlotte Knights, бейзболен отбор Triple-A, излезе на терена на чисто новия BB&T Ballpark в Uptown.

Бързи коли: Точно на север от Шарлот, предградието Конкорд е сърцето на страната на НАСКАР. Шофьори като Дейл Ърнхард младши и Джими Джонсън се състезават около пистата Charlotte Motor Speedway с бясна скорост, а магазините за състезания привличат фенове, които искат да надникнат зад кулисите на създаването на състезателна кола.

Davidson College: В малкото градче Davidson животът се върти около Davidson College, колеж по либерални изкуства в сърцето на центъра. Живописният център на града е дом на няколко магазина и ресторанта и е домакин на популярен седмичен фермерски пазар. Разположен на 15 мили от Шарлот, Дейвидсън се намира на брега на езерото Норман, най-голямото създадено от човека сладководно тяло в щата.

Популярна тема