Южна Каролина, партньор на ACT за усилия за умения на работната сила

Съдържание:

Южна Каролина, партньор на ACT за усилия за умения на работната сила
Южна Каролина, партньор на ACT за усилия за умения на работната сила
Anonim

ACT обучава окръзите в Южна Каролина да подготвят безработни работници за работа, привличайки повече бизнес и индустрия в щата.

Образ
Образ

Икономическите предприемачи казват, че проблем номер едно за компаниите, които се намират навсякъде в САЩ днес, е устойчивостта на висококачествена работна сила, съображение, което се нарежда над инфраструктурата, данъчните стимули и разходите за труд.

За да помогне за посрещане на нуждите на бизнеса от квалифицирани работници, Южна Каролина си партнира в инициатива за професионално обучение с компанията за тестване ACT, която ще свърже по-добре работниците с предприятията, които се нуждаят от тях. Южна Каролина е сред четирите щата, в които ACT стартира своята инициатива за сертифицирани общности, готови за работа, която включва няколко теста, които измерват уменията на индивида, свързани с работата.

„Програмата ACT ще даде на работодателите добра представа за трудовите пълномощия на отделните лица“, казва Елизабет Ковач, координатор на инициативата Certified Work Ready Communities в Южна Каролина. „Южна Каролина всъщност използва подобна оценка на WorkKeys от 2007 г., така че инициативата ACT прави всичко крачка напред.“

Втори в САЩ

Досега програмата WorkKeys тества потенциалните работници за тяхното ниво на умения в три основни компонента: четене, приложна математика и намиране на информация чрез компютър.

Ако работниците имат нисък резултат, те имат достъп до онлайн уроци, които да им помогнат да научат необходимите умения и информация, и могат да тестват отново по-късно. В момента Южна Каролина е на второ място сред щатите за хора, които са спечелили сертификати за готовност за Certified WorkKeys.

„През последните четири години повече от 160 000 души в Южна Каролина получиха своите сертификати WorkKeys“, казва Джим Рейнолдс, председател на Търговската камара на Южна Каролина и главен изпълнителен директор на базираната в Грийнвил Total Comfort Solutions, HVAC компания, която е използвала WorkKeys за наемане.

“WorkKeys помага както на хората, така и на бизнеса. Например, SMI Steel в Колумбия намали текучеството на служителите си с 50 процента с WorkKeys, тъй като SMI може незабавно да назначи кандидатите на правилните работни места“, казва той. „Инициативата ACT сега ще разшири този процес.“

Национална база данни

В продължение на 12 месеца, започващи през февруари 2012 г., служителите на щата Южна Каролина се обучават в академията по всички аспекти на инициативата ACT. След като обучението им приключи, отделът ще подпомогне всички окръзи на щата в прилагането на инициативата ACT Certified Work Ready Communities.

„ACT ще създаде национална база данни, предоставяща информация в реално време за окръзите на Южна Каролина по отношение на икономическото развитие, набирането и разширяването“, казва Ковач.„Базата данни ще представи силно послание към индустрията, че окръзите на Южна Каролина са готови за работа, така че елате да намерите вашия завод тук.“

В крайна сметка в наши дни Ковач казва: Ако една компания възнамерява да инвестира в общност за поне 20 години, тя иска да знае, че е налична устойчива, висококачествена работна сила, която може непрекъснато подобрява нивата си на умения.

„Чрез публикуването на ACT-сертифицирани работници в базата данни, това казва на компаниите, че окръзите в Южна Каролина са добре обучени и са конкурентоспособни в световен мащаб“, казва тя. „Програмата за сертифициране ACT е основна стратегическа инициатива за икономическото развитие на Южна Каролина.“

Популярна тема