Port of Pine Bluff в окръг Джеферсън, Арканзас укрепва икономиката

Съдържание:

Port of Pine Bluff в окръг Джеферсън, Арканзас укрепва икономиката
Port of Pine Bluff в окръг Джеферсън, Арканзас укрепва икономиката
Anonim

Пристанището на Пайн Блъф е голям играч в икономиката на окръг Джеферсън.

Образ
Образ

Ако Port of Pine Bluff не съществуваше, бизнеси като The Strong Company нямаше да функционират с максималния си потенциал.

„Нашата рентабилност би била силно намалена, ако трябваше да докараме основния си продукт с камион или железопътен транспорт вместо с шлеп до Пайн Блъф“, казва Тим ДеЖарнет, президент на The Strong Company. „Ние сме в бизнеса от 55 години и на пристанището от 41 години.“

The Strong Company внася суров руден минерал, вермикулит, добит в Южна Африка. Компанията обработва рудата в пещи и я смесва с цимент за използване в строителни приложения, като вградени плувни басейни, бетон за изолация на палуби и различни промишлени приложения.

„Целият вермикулит от Южна Африка в крайна сметка пристига в Ню Орлиънс, където се качва на шлепове за транспортиране нагоре по река Мисисипи до река Арканзас и в пристанището Пайн Блъф“, казва Дежарнет. „Работим с насипни, насипни материали и успехът ни зависи от възможно най-ниските разходи за доставка и обработка. Намирането на пристанището прави нашия успех възможен.“

Компанията се разшири на пристанището през 1998 г., когато придоби сграда от 56 000 квадратни фута, която й позволи да увеличи производството. Освен това притежава перлит (естествено срещаща се силициева скала) от Ню Мексико и Колорадо за други леки изолационни бетони. И произвежда високоякостни, устойчиви на корозия бетони за индустрията за рехабилитация на шахти и инфраструктура.

„Нашата компания продължава да расте и да процъфтява и се надяваме да правим бизнес далеч в бъдещето в пристанището на Pine Bluff,“казва DeJarnette.

Топ стоки

Първият терминал за прехвърляне на стоки на шлеп, построен на река Арканзас, общественият терминал в пристанище Пайн Блъф, открит в средата на 60-те години на миналия век. Днес най-добрите стоки, натоварени и разтоварени на пристанището, включват тел, селскостопански тор и зърно, стомана и метали, тухли, тръби, чакъл и пясък. Компаниите, които използват терминала, са различни и включват Sun Gro Horticulture, ArcelorMittal и Tyson Foods.

„Пристанището е идеално разположено, за да поддържа входящ и изходящ трансфер и съхранение на широка гама от стоки и е критичен компонент за бъдещия растеж на нашия регион,“казва Майк Мърфи, мениджър на проекта Pine Bluff за базираната в Хюстън Kinder Morgan Terminals, която управлява обществения терминал. „Освен това, ние се намираме в пристанище с отпусната вода, което означава, че баржите нямат речно течение, което да управляват, и котите на водата ще се колебаят само 3-5 фута.”

Достъп по целия свят

Характеристиките на терминала включват 80 000 квадратни фута складови помещения на място, 250 000 квадратни фута складови помещения извън обекта, 20 000 тона съхранение на торове и 300-тонен склад за зърно резервоар за съхранение. Пристанището предлага лесно товарене и разтоварване от шлеп на камион, камион на шлеп, релса на камион, камион на релса и релса на шлеп, плюс удобен достъп до главни пътища и междущатски пътища като I-530, U. S. 63, 65, 79 и 270, Юниън Пасифик железопътни линии обслужват сайта, с BNSF чрез реципрочно превключване.

„Пристанището действа като инкубатор за индустрии, нуждаещи се от конкурентни транспортни разходи за големи количества продукти“, казва Мърфи. „Ние получаваме и изпращаме продукти до и от цял свят, а водният транспорт остава най-евтиният начин за придвижване на големи количества продукти по целия свят.“

Мърфи добавя, че способността на Pine Bluff и Jefferson County да предлагат тази пристанищна услуга остава ключов актив за привличане на нова индустрия и бъдещ растеж в региона.

„Смятаме, че представянето на нашите услуги е несравнимо“, казва той. „Стремим се всеки ден да спазваме основните принципи на нашата компания.“

Научете как окръг Джеферсън подкрепя бизнеса.

Популярна тема