Петвековни предприятия процъфтяват в окръг Джеферсън

Петвековни предприятия процъфтяват в окръг Джеферсън
Петвековни предприятия процъфтяват в окръг Джеферсън
Anonim

Поколение след поколение, тези пет предприятия продължават да служат и да вдъхновяват хората от окръг Джеферсън, Арканзас.

Образ
Образ

Да останеш в бизнеса в продължение на 100 години е положително доказателство, че една компания има способността да се адаптира и променя с времето. Вземете Ralph Robinson & Son Funeral Directors, намиращ се на Cherry Street в Pine Bluff. Пет поколения са управлявали заведението от създаването му през 1890 г., включително настоящият „син“Скот, който помогна за въвеждането на бизнеса в дигиталната ера и отговори на новооткритите очаквания, че погребалният дом служи като де факто организатор на събития.

Simmons First National Bank, която оперира в Pine Bluff от 1903 г. и сега включва клонове в 55 общности в Арканзас, Канзас и Мисури, видя как банковата индустрия преминава от молив и хартия към суперкомпютри. Днес публично търгуваната компания е по-силна и по-голяма от всякога, благодарение на неотдавнашното придобиване на Metropolitan Bank за 53,6 милиона долара, което позволява на Simmons възможността да разшири присъствието си в централен и северозападен Арканзас.

Друга столетница, която разшири зоната си на обслужване извън Арканзас, е Pine Bluff Sand and Gravel, която управлява офис комплекс от 16 000 квадратни фута в White Hall. Въпреки че основният й бизнес е изкопаване и доставка на пясък и чакъл, компанията е известна и с услугите си за бетон и асфалт и в момента работи в половин дузина щати.

Стабилността е основният елемент на Bridges, Young, Matthews & Drake PLC, които предоставят професионални правни услуги под името Bridges от 1888 г. насам и наричат Осмо авеню в Пайн Блъф дом от 1967 г. През 2006 г. фирмата откри второ място в Хот Спрингс, за да посрещне нуждите на клиентите в тази част на щата.

Известен със своята очарователна атмосфера и изящно озеленени площи, луксозният кънтри клуб Pine Bluff е най-скорошният бизнес в района, достигнал статут на век. Ексклузивният клуб отпразнува своята стогодишнина през април 2014 г., присъединявайки се към друг ексклузивен клуб на вековни бизнеси.

Научете повече за това какво е да работиш в окръг Джеферсън.

Популярна тема