Окръг Джеферсън засилва усилията си за рециклиране и повторна употреба

Съдържание:

Окръг Джеферсън засилва усилията си за рециклиране и повторна употреба
Окръг Джеферсън засилва усилията си за рециклиране и повторна употреба
Anonim

Нов център за рециклиране на електронни отпадъци, разширено рециклиране на гуми, събития за унищожаване на хартия в целия окръг и други инициативи предпазват повече материали от депата в окръг Джеферсън, Арканзас.

Образ
Образ

С всяка изминала година все по-малко отпадъци попадат в сметищата на окръг Джеферсън.

Нов център за рециклиране на електронни отпадъци, разширено рециклиране на гуми, събития за унищожаване на хартия в цялата страна и други инициативи държат повече материал извън депото. Да се каже, че регионът е агресивен по отношение на рециклирането е подценяване.

„Стандартното рециклиране е една от целите, но нашата дефиниция включва добавяне на повторна употреба и отклоняване на отпадъците като форми на рециклиране“, казва Андрю Армстронг, директор на Регионалния район за твърди отпадъци в Югоизточен Арканзас. „Ако остане извън депото, ние си вършим работата.“

Повалените дървета се обработват и използват като мулч по пътищата по време на ледени бури. Засилените усилия за рециклиране събраха повече от 320 000 гуми през 2013 г. за преработка. Новото усилие за електронни отпадъци изпрати 100 товарни ремаркета на трактори с потребителска електроника във федерален затвор в Тексаркана, където компютри, телевизори и повредени мобилни телефони се разделят на компоненти и суровини за вторичните пазари. Съоръжението в окръг Джеферсън приема почти „всичко с кабел“, с изключение на микровълнови фурни, казва Армстронг.

Насочване към гуми за рециклиране, нови пазари

Регионът подкрепя проекти за рециклиране както по глобални, така и по местни причини. Гумите са заплаха за сметището. За разлика от повечето отпадъци, те не могат да бъдат уплътнени, което ги прави скъпи космически свине. И в крайна сметка те изплуват на върха.

Остатъците от рециклирането на гуми могат да бъдат изхвърлени в депо за отпадъци от клас 4, вместо в депо за отпадъци от клас 1, което спестява пари на окръга и на данъкоплатците, казва Армстронг.

Разширеният център в Pine Bluff, който обслужва 10 окръга в югоизточен Арканзас, произвежда гориво, получено от гуми, използвано в заводите за хартия и стомана. Агресивни маркетингови усилия са насочени към допълнителни и по-стабилни пазари. Районът за твърди отпадъци в Югоизточен Арканзас ще се нуждае от допълнително оборудване за производство на други странични продукти, като каучук за детски площадки, гумен мулч и смачкваща гума, но разполага с тежки машини, които изтеглят метала от всяка гума за препродажба, казва Армстронг.

Окръг Джеферсън също има природни ресурси за защита, включително изобилие от подпочвени води. Liberty Utilities Co. завърши покупката си на United Water, която обслужваше около 17 000 клиенти в Pine Bluff, през 2013 г. Компанията също има операции в Аризона, Калифорния, Джорджия, Илинойс, Айова, Масачузетс, Мисури, Ню Хемпшир и Тексас.

Pine Bluff Wastewater Utility може да се похвали с най-голямата общинска пречиствателна станция за отпадъчни води в аерирана лагуна в Съединените щати. Най-модерната технология в пречиствателното съоръжение Boyd Point на компанията е одобрена от Националната асоциация на агенциите за чиста вода, спечелвайки множество златни и платинени награди за върхови резултати.

Събитията за рециклиране са голям хит

Окръг Джеферсън продължава да увеличава усилията си за рециклиране. В своя център за рециклиране на електронни отпадъци отделът за твърди отпадъци събира материала, опакова го на палети и го изпраща в Texarkana за разграждане.

„Ще бъдете изумени от количеството електронни отпадъци там“, казва Армстронг. „Днес, ако нещо се повреди, хората няма да плащат, за да го поправят; те ще го сменят.”

Комисията за чистота и красота на окръг Пайн Блъф-Джеферсън беше домакин на събитие за електронно рециклиране през 2013 г., което привлече остаряло оборудване, компютри и монитори от няколко училищни района, казва Кели Кенеди, изпълнителен директор на комисията.

За 2014 г. Кенеди също планира да добави второ събитие за раздробяване след успешното през ноември 2013 г. „Това е най-голямата заявка, която получаваме“, казва тя.

Комисията е филиал на Keep Arkansas Beautiful и участва както в националните, така и в щатските дни за почистване. Окръгът дарява контейнери за рециклиране на училищните райони, а шерифският отдел работи върху постоянни места, където хората могат да предават своите празни бутилки с рецепта и остарели лекарства, за да ги предпазят от сметищата.

Окръг Джеферсън планира да инсталира контейнери за рециклиране в сграда, собственост на окръга, за да приюти жителите, които искат да се включат повече. Центърът за рециклиране на Pine Bluff също ще се премести в новото съоръжение.

И окръгът преследва още гуми. През февруари районът за отпадъци започна да налага такса за изхвърляне на гуми за офроуд, добавяйки ги към програмата за рециклиране.

„Искаме да се доближим възможно най-близо до нулевите отпадъци“, казва Армстронг.

Популярна тема