Evergreen Packaging на Jefferson County, Paper Tigers работят, за да дадат нов живот на отпадъчната хартия

Evergreen Packaging на Jefferson County, Paper Tigers работят, за да дадат нов живот на отпадъчната хартия
Evergreen Packaging на Jefferson County, Paper Tigers работят, за да дадат нов живот на отпадъчната хартия
Anonim

Evergreen Packaging помогна за привличането на The Paper Tigers, компания за рециклиране на хартия, от Камдън, Арканзас, в Пайн Блъф, за да доближи водещ доставчик на материали до мелницата си.

Образ
Образ

Местното снабдяване прави производството по-устойчиво и в това Evergreen Packaging не се забърква. Това помогна за привличането на The Paper Tigers, предприятие за рециклиране на хартия, от Камдън до Пайн Блъф, за да доближи този водещ доставчик на материали до мелницата си. И половината от енергията, която Evergreen използва за производството на картон за течни опаковки за картонени кутии за сокове и мляко и други хранителни продукти, идва от енергия от биомаса, произведена на място.

Котелът за биомаса използва материал от собствените процеси на Evergreen, включително кора, дървени стърготини и естествено лепило, или „черна луга“, в дърво, което държи заедно целулозните влакна, казва Крейг Лихти, мениджър на Arkansas Operations за Evergreen Packaging. „Ние го възстановяваме и го използваме и като гориво“, казва той.

Пазарът на картонени опаковки е подкрепен от потребителското търсене за устойчиви опаковки и разширяването на артикулите на търговските марки като млечни продукти от по-висок клас, млечни алтернативи и сокове, казва Лихти. Използването на картонени опаковки вместо пластмаса удължава срока на годност на продукта, тъй като през него не преминава слънчева светлина – и задържането на хранителни вещества като витамин С в портокаловия сок е по-високо, добавя той.

The Paper Tigers преместиха съоръжението си в Арканзас в Pine Bluff през 2010 г., като работеха като широкомащабен процесор с три резервоарни линии и три големи гилотини. Компанията е специализирана в закупуването и продажбата на видове картон в различни формати за отблъскване, преобразуване и печат, както в страната, така и в чужбина. Този ход имаше смисъл – и не само заради Evergreen, казва Марк Столки, управител на завода The Paper Tigers/Pine Bluff.

„Поради заводите за хартия има много изпълнители, достъпни за всички, и много доставчици за различни части и части, от които се нуждаем“, казва Столки. „Това, което нямат в Пайн Блъф, го имат в Литъл Рок.“

Популярна тема