Изкуство и култура в окръг Джеферсън, Арканзас

Изкуство и култура в окръг Джеферсън, Арканзас
Изкуство и култура в окръг Джеферсън, Арканзас
Anonim

Жителите на Пайн Блъф и околностите не трябва да търсят далеч начини да бъдат ангажирани, образовани и забавни.

Образ
Образ

Музика, пазаруване, художествени изложби и дори кучешки изложби са сред дейностите, на които жителите на окръг Джеферсън могат да се наслаждават редовно.

Събитията се провеждат през цялата година в конгресния център Pine Bluff с площ от 90 000 квадратни фута, който е дом на арена с 8 500 места.

„Ние сме били домакини на всичко – от изложбата за кучета в Southeast Arkansas Kennel Club до колежански и гимназиални баскетболни турнири,“казва Грег Густек, директор на Пайн Блъф Конгрес и Бюрото за посетители.

Съоръжението също е дом на Залата на славата на артистите в Арканзас и Симфоничния оркестър на Пайн Блъф, който изнася три планирани концерта всяка година в аудиторията на центъра.

Друга популярна спирка, която привлича посетители, е Центърът за изкуства и наука за Югоизточен Арканзас, център с площ от 22 000 квадратни фута, който включва три художествени галерии със сменящи се колекции и експонати, театър за сценични изкуства, класове, лагери и практически научни изложби за деца и специални събития като дегустации на вино и гледане на филми.

Пазаруващите могат да намерят много за покупка в регионалния мол на Pine Bluff, The Pines, който е закотвен от три големи универсални магазина и включва различни търговци на дребно, както и киносалон.

В центъра на Pine Bluff Community Theatre – най-старият театър с един екран, който все още работи в щата – е домакин на театрални представления на живо, а историческият Saenger Theatre с 1500 места ще бъде възстановен на предишната си слава. Местната организация с нестопанска цел Old Town Theatre Center Inc. работи за запазването и възстановяването на Saenger, така че в крайна сметка да може да бъде домакин на балети, концерти, опери и други събития на живо.

„Пайн Блъф има съкровище“, казва Катлийн Маевска, която заедно със съпруга си Джак Страдли работи по реставрацията. „Няма друг театър в Арканзас, който да е като него.“

Друго съкровище в центъра: 13 стенописа на Пайн Блъф, които приканват посетителите да преразгледат богатата история на района, която обхваща повече от 200 години.

Популярна тема