Окръг Джеферсън, Арканзас: Стимули, съществуваща инфраструктура насърчаване на ново развитие

Съдържание:

Окръг Джеферсън, Арканзас: Стимули, съществуваща инфраструктура насърчаване на ново развитие
Окръг Джеферсън, Арканзас: Стимули, съществуваща инфраструктура насърчаване на ново развитие
Anonim

Възможностите, качеството на живот правят окръг Джеферсън, Арканзас привлекателно място за правене на бизнес.

Образ
Образ

Когато става въпрос за привличане на нови бизнеси и подпомагане на съществуващите да успеят, окръг Джеферсън има повече от своя дял от вградени предимства. Централното му местоположение по протежение на река Арканзас и транспортната мрежа с железопътни линии от клас I и главни магистрали като Interstate 530 е само един пример. Друга е неговата трудолюбива, механично настроена работна сила, която е позволила на производствената, дърводобивната и хранително-вкусовата промишленост да процъфтяват от години.

Въпреки многото си активи, окръг Джеферсън, който обхваща Пайн Блъф, Уайт Хол, Редфийлд и други общности, не лежи на лаврите си. Местните служители работят за привличане на нов бизнес в бързоразвиващи се индустрии, като науки за живота и биотехнологии, като същевременно повишават репутацията на района като едно от най-добрите места за живеене и работа в Арканзас, Югоизточната част и САЩ

Място, удобно за бизнес

Преди няколко години избирателите в окръга приеха данък върху продажбите от 3/8 цента, който сега осигурява приблизително 3,5 милиона долара годишно за стимули за икономическо развитие.

„Данъкът върху продажбите е въведен по-малко от три години, но през това време въведохме четири индустрии“, казва Лу Ан Нисбет, президент и главен изпълнителен директор на Алианса за икономическо развитие за окръг Джеферсън.

Те включват Summit Poultry, която започна да управлява преработвателен завод в Pine Bluff през януари 2014 г., и Vivione Biosciences, която разработва комплекти за тестване на безопасността за хранително-вкусовата и медицинската промишленост и се надява да започне производство на комплекти в Pine Bluff в близко бъдеще.

„През следващите две до три години новите компании могат да създадат над 500 работни места,” казва Нисбет.

Според Nisbett този неотдавнашен прилив на инвестиции ще допълни силата на големите работодатели в окръга, включително Tyson Foods, Jefferson Regional Medical Center, Central Moloney и Evergreen Packaging.

В Pine Bluff данък върху продажбите от 5/8 цента, приет от избирателите през 2011 г., финансира подобрения в общността, включително нови и актуализирани съоръжения за обществена безопасност и многофункционален център и воден парк. Средствата, събрани по време на тържествата по случай 175-годишнината на града, също ще отидат за насърчаване на местни младежки програми.

„Страхотно е да огледаме нашия град и да видим толкова много напредък“, казва кметът на Пайн Блъф Дебе Холингсуърт. „Работим усилено, за да направим този град по-добро място – и това наистина ще ни се отплати в бъдеще.“

Процъфтяващо търговско развитие

Стремен растеж се наблюдава и по I-530, особено при изход 34, където се намира новият Smart Auto Group на стойност 15 милиона долара, 80 000 квадратни фута Smart Auto Park, в който се помещават Cadillac, Chevrolet, Buick, представителства на General Motors, Hyundai и Honda. Кметът на White Hall Ноел Фостър очаква по-нататъшно развитие на този възел, което се дължи отчасти на съществуващата инфраструктура като вода, канализация и комунални услуги. Помага също така, че окръг Джеферсън свежда държавната бюрокрация до минимум.

„Няма да ви кажем какво не можете да правите – ще ви кажем какво можете да направите“, казва Фостър. „И ние ви помагаме да преминете през процеса на получаване на съответните разрешителни.“

Гледайки по-надолу по пътя, Фостър също очаква значителен растеж да настъпи по магистрала 270, сега, когато пътната артерия е одобрена за многолентово подобрение и вероятно ще се разшири от три на пет ленти през следващото десетилетие. И когато има търговско развитие, финансовите институции го следват.

„В коридор 270 и зона I-530 току-що беше построен нов кредитен съюз и друг кредитен съюз е в процес на изграждане“, казва Фостър, имайки предвид Fairfield Community Credit Union и Pine Bluff Cotton Belt Federal Credit Union, който строи нов клон в White Hall.

Рецепта за успех

Както Нисбет, така и Фостър посочват желанието на служителите да работят заедно като основен фактор за постоянното подобряване на състоянието на окръга. „Всяко тримесечие се срещам с кметовете и окръжния съдия и говорим за доброто, което се случва и накъде отиваме от тук нататък“, казва Нисбет.

„Нашите избрани служители работят в хармония“, съгласява се Фостър, който описва региона като открил „рецептата за успех“.

„За мен е много лесно защо продължаваме да виждаме растеж в White Hall“, казва той. „Хората искат най-доброто за децата си, а ние имаме страхотни държавни училища. Друга причина хората да искат да живеят и работят тук е нашият ангажимент към обществената безопасност.“

Градът също така може да се похвали с изключителна система от паркове и репутация на сплотена общност – и двете скоро ще бъдат подкрепени от нов обществен център White Hall и воден парк Crenshaw Springs на стойност 8 милиона долара в процес на изграждане.

„Много фирми се преместиха тук заради възможността да правят пари“, казва Фостър. „Тук можеш да имаш бизнес, да се чувстваш сигурен и комфортен и да си изкарваш добре.“

Популярна тема