Трайното местно икономическо въздействие на река Мисисипи

Съдържание:

Трайното местно икономическо въздействие на река Мисисипи
Трайното местно икономическо въздействие на река Мисисипи
Anonim

Река Мисисипи означава пари за местната икономика

Мост Натчез, пресичащ река Мисисипи
Мост Натчез, пресичащ река Мисисипи

Ol’ Man River. Големият Мъди. Река Мисисипи играе ключова роля в романите на Уилям Фокнър, Херман Мелвил и Марк Твен, а днес могъщата Мисисипи играе ключова роля в икономиката на окръг Натчез-Адамс.

По време на своята история през първите 200 години на Начез градът процъфтява като център на търговията благодарение на стратегическото си местоположение на скален склон с изглед към реката. Създават се много селища и в средата на 19-ти век богати собственици на южни плантации отглеждат памук и захарна тръстика, използвайки печалбите си от износ, за да построят предивоенни имения в Начез.

„Реката исторически е била кръвоносната система на Начез,” казва Чандлър Ръс, изпълнителен директор на Natchez Inc., агенцията за икономическо развитие за окръг Начез-Адамс. „За селското стопанство и различни индустрии константа в историята на Начез е значението на реката.“

През 1900 г. икономиката на Натчез пострада, тъй като движението на параходите по река Мисисипи постепенно беше заменено от железниците. Много речни градове, включително Начез, бяха заобиколени от железопътния трафик.

„В края на 20-ти век туризмът помогна да се компенсира донякъде икономическият упадък, тъй като много от именията от преди войната оцеляха и все още играят ключова роля в привличането на туристи в региона“, казва Ръс.

Повторната поява на пристанището

Днес Начез вижда възраждане на своята икономика, което включва подновени бизнес инвестиции в реката, както се вижда от пристанището на окръг Начез-Адамс. Товарите от Натчез се изпращат до Южна Америка, Европа, Близкия изток, Азия и Средна Америка през река Мисисипи, със стоки като дървен материал, шперплат, стомана, памук, течни петролни продукти, зърно и компоненти за машини.

„Пристанището е най-натовареното от 20 години насам“, казва Ръс. „Natchez запази традиционния си бизнес със зърно и инертни материали, като същевременно до голяма степен увеличи движението на течни стоки като петрол и петролни продукти. И нещата само ще се подобрят за пристанището с продължаващото развитие на близкия проект Tuscaloosa Marine Shale (сондиране за петрол).“

Russ добавя, че през последните три години икономиката на Натчез е била подкрепена от повече от 1 милиард долара в инициативи за ново строителство. Това включва разширения или нови проекти в компании като Genesis Energy, Elevance Renewable Sciences, Enersteel и Von Drehle.

Новите жители също

Освен бизнеса и индустрията, Начез продължава да привлича нови жители през последните няколко години. Например много бивши жители на района на Ню Орлиънс се преместиха в Начез след урагана Катрина, включително Марбет Шон, която отвори галерия M. Schon.

„Съпругът ми, Андрю, посети Начез в миналото и реши, че е красиво“, казва Шон. „Харесваме централните части и намерихме страхотна сграда за нашия бизнес в центъра на Начез.“

Шон казва, че няколко собственици на бизнес в центъра на Начез спестяват пари, като живеят и в жилищни мансарди над търговските си сгради.

„Продавам предимно бижута заедно с керамика, картини, фотография и стъкло в моята галерия, като центърът на Начез става все по-оживен през цялото време“, казва тя. „Харесва ни да живеем и работим в Начез. Всички, които срещаме, са приятелски настроени. Със сигурност избрахме правилния град за преместване.“

Популярна тема