Натчез привлича пенсионери, млади професионалисти

Съдържание:

Натчез привлича пенсионери, млади професионалисти
Натчез привлича пенсионери, млади професионалисти
Anonim

Natchez привлича пенсионери и млади специалисти

Natchez Trails Bluff Walkway в Натчез, MS
Natchez Trails Bluff Walkway в Натчез, MS

Докато атракциите, обществените събития и обществените ресурси примамват хората от цялата страна да обмислят Начез в търсенето на нов дом, градът има какво друго да предложи. С население от около 16 000 души, Начез има чар на малък град, дълбоко чувство за история и колоритна културна сцена – неща, които привличат както активни пенсионери, така и млади професионалисти.

Това е комбинация, която не прилича на никоя друга, казва Кейтлин Хъфинс, родом от Натчез и активен член на Natchez Young Professionals.

„Обичах да растат в малък град. Хората, натчезианци, са най-гостоприемните, щедри и добросърдечни хора, които ще срещнете“, казва Хъфинс. „Да живееш в Начез е изживяване, което не можеш да намериш никъде другаде.“

Страхотни ползи за пенсионерите

Natchez все повече привлича пенсионери от цялата страна. Натчез, сертифицирана общност за пенсионери, привлича пенсионерите със своята богата на история култура, атракции и красиво запазена архитектура, да не говорим за топлия южен климат и достъпа до качествено здравеопазване. Може би също толкова важно е, че има много дейности, които да задържат обитателите в пенсионна възраст, от комитет за пенсионери и програма за посланици до възможности за образование за възрастни.

Natchez притежава печата за одобрение на Американската асоциация на пенсионерските общности, което означава, че градът е разработил оптимални възможности и програми за пенсионери. Те включват пролетното поклонение, есенното поклонение, състезанието с балон на река Мисисипи, Phatwater Kayak Challenge и Mardi Gras Krewes, само за да назовем няколко.

„Повечето градове на пенсионерите предлагат едни и същи видове удобства“, казва Кларк Фейзър, който се пенсионира в Натчез през 2005 г. „Но мисля, че Начез е уникален, защото имаме река Мисисипи и толкова много история, защото сме най-старото селище на реката.“

Налични са многобройни възможности за доброволци за пенсионерите. Фейзър е президент-доброволец в Auburn Antebellum Home и водач на програма за доставка на храна, наречена Stewpot. Освен това, Feiser е директор на Natchez Retiree Partnership, което работи за набиране на нови пенсионери в Natchez и предлага месечни програми за пенсионери.

Достъпен живот

Достъпните недвижими имоти и общите разходи за живот привличат много хора независимо от възрастта, но могат да бъдат особено привлекателни за млади професионалисти, които купуват първи жилища, както и за пенсионери, които намаляват разходите. В Мисисипи хората на 65 и повече години се възползват от по-ниски данъчни ставки, включително освобождаване от данък върху имуществото върху 75 000 долара от стойността на дома. Държавата не облага с данък доходите при пенсиониране и пенсиите.

„Натчез има по-ниски от средните разходи за живот, като същевременно поддържа по-високо от средното качество на живот“, казва Деби Хъдсън, жител на Начез и президент и главен изпълнителен директор на търговската камара на окръг Начез-Адамс.

Хъдсън казва, че стойността идва от удобства като топлия климат на Начез, богатата история, Natchez Trace Parkway, туристически пътеки, пазаруване, казина, риболов, голф и красиви предивоенни домове. Организацията също така провежда програма Chamber Ambassadors, която събира местни пенсионери за различни обществени програми и събития.

Възможности за млади професионалисти

Пенсионерите не са единствените, които се местят в района. Хъфинс казва, че все по-голям брой млади хора се местят в Начез и местните фирми са нетърпеливи да ги наемат. С всички фестивали, като Фестивала на храната и виното, и местните атракции, Начез има много забавления, които се харесват и на тази възрастова група.

Преди шест години този приток на млади възрастни накара камарата да създаде организацията Natchez Young Professionals, която според Хъфинс е помогнала на нея и нейните връстници да се свържат по-добре помежду си, както и да се включат в тяхната общност. Местните фирми приемат повече от 100 членове всеки месец за събития в мрежа.

Популярна тема