Шарлот САЩ създава климат за създаване на работни места, растеж

Съдържание:

Шарлот САЩ създава климат за създаване на работни места, растеж
Шарлот САЩ създава климат за създаване на работни места, растеж
Anonim

Икономиката на Шарлот, САЩ, на стойност 117 милиарда долара, е изградена върху нарастващи предприемачески начинания, както и големи корпоративни централи, включително осем компании от Fortune 500.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Charlotte Културата на иновации в САЩ може да се усети в общностите. Динамичният регион е дом на нарастващи предприемачески начинания, както и големи корпоративни централи, включително осем компании от Fortune 500.

Неговата разнообразна икономика на стойност 117 милиарда долара е изградена върху индустриални сектори, които включват аерокосмически, банкови и финансови услуги, енергийни технологии, науки за живота, моторни спортове и филмова и телевизионна продукция. Повече от 950 чуждестранни компании са се възползвали от силната инфраструктура на региона и множеството ресурси, за да започнат дейност в региона.

Базираната в Канада Solaris Industries, производител на стоманени тръби, локализира първата си дейност в САЩ в Шелби. Базираната в Бразилия Providencia USA, която произвежда тъкани, използвани в продукти за еднократна употреба, разширява дейността си в Стейтсвил. А Wuxi Taiji Paper Industry Co. Ltd., китайски доставчик на текстил, избра да разположи първата си производствена дейност в САЩ в окръг Catawba.

Регионът е предпочитана дестинация за корпоративни централи за редица компании с глобална репутация, включително Bank of America, Duke Energy и Lowe's Cos. Например Chiquita Brands International, хранителна компания, известна наоколо света, премести централата си от Охайо в Шарлот през 2011 г. United Technologies Corp. разширява присъствието си в Шарлот и добавя 325 работни места след придобиването на Goodrich.

Адрес в Шарлот САЩ

И този списък на централата расте. Новаторът в обувната индустрия Rack Room Shoes премества своята дъщерна марка Off Broadway Shoe Warehouse в централата си в Шарлот. Този ход бележи инвестиция от $16 милиона и добавяне на 87 нови работни места.

„Проучвахме много възможности“, казва Бренда Кристмон, корпоративен маркетинг мениджър за Rack Room Shoes. „В крайна сметка установихме, че нашата компания има страхотна история в Северна Каролина, особено в района на Шарлот. Нашите сътрудници имат дълбоки корени в общността, а Шарлот е красив, енергичен град, което го прави чудесен избор от гледна точка на набиране на персонал.“

Признавайки потенциала за растеж в региона, AREVA, най-големият технически ресурс за сектора на ядрената енергия в страната, обяви, че премества корпоративния си щаб от Бетесда, Мериленд, в Шарлот. Той ще разшири сегашното си съоръжение – което е една от най-големите инженерни фирми в града – и ще добави 130 работни места през следващите четири години.

AREVA предвижда, че нейното преместване ще ускори растежа на дейността й в Шарлот от повече от $10 милиона годишни приходи, прогнозирани за 2013 г., до повече от $48 милиона за пет години. Ръководителите на AREVA отбелязаха качеството на живот, обширната бизнес инфраструктура, инвестициите в развитието на работната сила и ангажимента за създаване на партньорства с индустрията като основни предимства.

Силни връзки

Мрежа от 37 колежа и университета с повече от 50 места в кампуса поддържат региона зареден с опитни работници, осигуряват ресурси за обучение и развитие и провеждат водещи изследвания, които засягат всеки аспект на бизнеса.

Усъвършенстваната и интегрирана транспортна система на Шарлот САЩ от междущатски магистрали и магистрали, железопътни линии и международно летище осигурява лесен достъп до основните пазари и връзки до ключови крайбрежни пристанищни съоръжения.

Международно летище Шарлот Дъглас предлага повече от 700 ежедневни полета, включително непрекъснато обслужване до ключови международни бизнес дестинации, включително Франкфурт, Лондон, Монреал, Париж, Рио де Жанейро и Рим. През 2012 г. летището беше шестото по натовареност в САЩ

Силният акцент върху регионалното сътрудничество и обединените усилия на местно и щатско ниво за създаване на климат, който помага на бизнеса, превърнаха Шарлот в САЩ в предпочитано място за бизнес инвестиции и разширяване.

Популярна тема