Компаниите Fargo-Moorhead напредват в технологичните сектори

Съдържание:

Компаниите Fargo-Moorhead напредват в технологичните сектори
Компаниите Fargo-Moorhead напредват в технологичните сектори
Anonim

Компаниите напредват в технологичните сектори

Образ
Образ

Чувате ли този шум? Това е бумът на технологиите във Фарго-Мурхед.

Shane Waslaski приписва духа на постоянство за технологичния просперитет на региона, където лидерите имат история в подкрепа на иновативни бизнеси, за да подкрепят богатото качество на живот, което се намира тук.

„Аз съм в тази общност повече от 20 години и съм живял в други градски райони и Fargo-Moorhead просто иска да бъде възможно най-здрав и успешен,“казва Waslaski, главен изпълнителен директор на Intelligent InSites, компания за разработка на софтуер, посветена на решения за здравеопазване, които подобряват управлението на инвентара, както и безопасността на персонала и пациентите.

Waslaski посочва, че центърът на Фарго се е превърнал в оживен градски квартал за технологични компании, а шест колежа и университета в региона осигуряват силен набор от стажанти и таланти на пълен работен ден.

„Intelligent InSites често наема стажанти и имаме около 90 процента процент на реализация на нашите стажанти, които стават служители на пълен работен ден“, казва той. „Бих искал също така да спомена, че нашата компания първоначално работеше в технологичния инкубатор, намиращ се в Държавния университет на Северна Дакота, където в крайна сметка се разраснахме, за да се превърнем в компания с повече от 100 служители днес.“

Каква е голямата идея?

Икономиката на Fargo-Moorhead е подсилена от компании, които разработват и внедряват нови технологии, независимо дали са изцяло нови предприятия или дългогодишни компании, които са се развили с променящия се икономически пейзаж. Например, в област, отдавна известна като лидер в традиционното земеделие, компании, които са познати имена в земеделския сектор, са станали лидери в селскостопанските технологии, като Amity Technology, Bobcat Co.и Caterpillar Reman. Тези компании сега разработват високотехнологични продукти, като усъвършенствано оборудвано с GPS селскостопанско и строително оборудване.

Междувременно няколко местни стартиращи предприемачески фирми се превърнаха в процъфтяващи предприятия, включително Myriad Mobile, която разработи мобилни приложения за регионални компании като Microsoft, Bobcat и Sanford He alth. Друг стартъп – Abettor’s Letters – използва игра, за да преподава чужди езици на деца и възрастни.

Други базирани на технологии предприятия и организации, които постигат успех във Fargo-Moorhead, включват Arthur Ventures (инвестира в софтуерни компании), Emerging Prairie (компания за дигитални медии, ангажирана с развиващите се предприемачи), Packet Digital (съветва клиентите как за намаляване на потреблението на енергия) и Tech Mahindra (осигурява системи за ИТ поддръжка).

Регионът също планира няколко събития, които засилват предприемаческия дух, включително DSGNX Fargo, където дизайнери обменят идеи, закуски за електронна търговия за среща на иноватори в електронната търговия, Civic Hackathon за тези, които се интересуват от технологии и граждански отговорност и предприемачески семинари Startup Weekend.

Clifton Labs избира Fargo

Blaine Booher е главен изпълнителен директор на Clifton Labs, компания със седалище в Синсинати, която се разшири във Fargo, за да се съсредоточи върху приложенията за технологии за радиоуправление за компании като Motorola и Kenwood. Тези известни компании обслужват регионални клиенти като полицейски управления, производители на самолети и компании за комунални услуги.

„Много съм впечатлен от местния резерв от таланти, който се интересува от нововъзникващи технологии. Иновативни хора могат да бъдат намерени навсякъде във Фарго-Мурхед“, казва Бухър. „Clifton Labs дойде във Fargo през 2013 г. и вече се справя добре. Що се отнася до технологиите, Фарго е невероятно място за работа и живот.“

Популярна тема