Разширеното производство движи бизнес бума в Шарлот, САЩ

Съдържание:

Разширеното производство движи бизнес бума в Шарлот, САЩ
Разширеното производство движи бизнес бума в Шарлот, САЩ
Anonim

Регионът Шарлот, САЩ, привлича инвестиции в иновации в производството.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Репутацията на Каролина като лидер в производството на текстил почти беше изчезнала, но възраждането в този сектор отразява цялостния растеж на напредналото производство в целия регион. Инвестицията на Gildan в нови съоръжения за предене на прежди в Шарлот, САЩ, отразява необходимостта от изграждане на съвременни съоръжения в допълнение към пренасочването на съществуващите текстилни фабрики, казва Чък Уорд, вицепрезидент на предането на прежди.

Gildan, водещ доставчик на марково основно семейно облекло, инвестира $50 милиона за закупуване на Rowan County, N. C., промишлена сграда през декември 2012 г. и след това ще изгради производствено съоръжение до съществуващото, за да помещава своите високотехнологични операции за предене на прежда. Тази инвестиция от 130 милиона долара ще създаде повече от 180 работни места. Новите съоръжения за предане на прежди на Gildan можеха да бъдат построени буквално навсякъде по света, но компанията избра Шарлот САЩ по три причини.

„Търсихме квалифицирана текстилна работна сила, конкурентни енергийни цени и добра транспортна мрежа“, казва Уорд.

Освен това, компанията купува прежда, произведена от памук, отглеждан в Югоизточната част на страната, част от екосистемата на веригата за доставки, създадена от разширяването на компанията, включително опитни изпълнители, изграждащи новите съоръжения.

„Въздействието е не само в работните места, които създаваме директно, но и във всички изпълнители и работни места на доставчици от памук до тръби за прежда“, казва Уорд.

Нарастващите технологични възможности, които използват висококвалифицираната работна сила в региона и изобилието от ресурси, трансформират индустриите и отварят нови пазари и възможности. От 2011 г. приблизително 160 производствени компании са се установили или са се разширили в региона, създавайки близо 6 000 работни места. Тези компании са привлечени от висококвалифицираната работна ръка в региона със специализирани умения, включително опит в такива области като прецизна метрология и оптоелектроника.

В Чернау, Южна Каролина, Highland Industries инвестира $4,1 милиона за разширяване на текстилното си съоръжение. Това ще добави около две дузини работни места към работната сила, която произвежда различни технически тъкани, включително материала за автомобилни въздушни възглавници, казва мениджърът на завода Еванс Тиндал. Компанията е специализирана в тъкани по поръчка, включително военни палатки и раници, покривни продукти и аерокосмически приложения. Основана през 1880 г. като производител на текстил, днес ShurTape, компания от окръг Катауба, Северна Каролина, се разраства органично и чрез придобивания, за да се превърне във водещ разработчик и производител на лепилни продукти, обслужващи различни пазари, от боядисване и опаковане до ОВК и транспорт.

Приспособени за растеж

Други индустриални сектори също растат, от 3-D принтери през мебели до автомобилни и космически компоненти.

HSM Solutions стартира през 1944 г. с производство на пружини за индустрията за спално бельо. Преди две години компанията се реорганизира по клиентски сектори и стартира инициатива за иновации. Компанията отвори корпоративен център за иновации и технологии и изследователски център за пяна в Коновър в окръг Катауба, Северна Каролина, както и разшири производствено съоръжение в Хикори, Северна Каролина, казва Дуейн Уелч, изпълнителен вицепрезидент и главен директор по маркетинг и иновации. В допълнение към мебелите, компанията разширява продуктите и решенията за транспорт, спално бельо, здравеопазване и други сектори.

„Ние запазваме наследството и наследството на компанията непокътнати, но определяме ясен път, за да позиционираме компанията да бъде по-силна през следващите 70 години,” казва Уелч.

Тези компании са привлечени от висококвалифицираната работна ръка в региона със специализирани умения, включително опит в области като прецизна метрология и оптоелектроника. Районът привлича и чуждестранни инвестиции. JN Fiber, базиран в Китай производител на продукти от рециклирани полиестерни щапелни влакна, инвестира 45 милиона долара за създаване на производствена база в окръг Честър, Южна Каролина, която ще създаде 318 работни места. Съоръжението рециклира изхвърлените бутилки от сода и вода и ги трансформира в рециклирани полиестерни щапелни влакна за използване в текстилната, мебелната, тапицерската и автомобилната промишленост.

Greenheck Fan Corp. инвестира $30 милиона в нов завод Shelby в окръг Кливланд, Северна Каролина, който ще създаде 184 работни места за компанията, която произвежда оборудване за движение на въздуха и контрол. Това са нови работни места за региона, в допълнение към 116-те служители, които компанията наема в производствения си завод в Кингс Маунтин, Северна Каролина. Ренесансът на производството е добър показател за местния бизнес климат.

„Ние гледаме на този регион като на изключително проактивна и благоприятна за бизнеса среда за производство,” казва Уелч.

Популярна тема