Международните полети на летище Шарлот, Северна Каролина вдигат икономиката на региона

Съдържание:

Международните полети на летище Шарлот, Северна Каролина вдигат икономиката на региона
Международните полети на летище Шарлот, Северна Каролина вдигат икономиката на региона
Anonim

Международното летище Шарлот Дъглас има ключов принос за силната транспортна мрежа на региона.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Сред основните предимства на Charlotte USA е интегрираната транспортна мрежа, която позволява ефективно движение на стоки и свързва бизнеса с всяко кътче на света. Перла сред транспортните съкровища на региона е международното летище Шарлот Дъглас (CLT), което обслужи рекордните 43,5 милиона пътници през 2013 г.

И 2014 г. ще бъде също толкова активна, с редица строителни проекти в ход и добавени полети.

„Това летище остава едно от 10-те най-натоварени в САЩ и осигурява годишно икономическо въздействие от 10 милиарда долара за региона“, казва Брент Кейгъл, временен авиационен директор на международното летище Шарлот Дъглас. „CLT ще се превърне във втория по големина център на най-голямата авиокомпания в света (American Airlines), когато American и US Airways завършат сливането си. Освен това имаме програма за подобряване на капитала от $1 милиард през следващите пет години.”

Мащабната капиталова кампания включва изграждане на гараж за почасово паркиране и съоръжение за паркиране на автомобили под наем, и двете разположени извън входната врата на терминала.

„Клиентите на коли под наем вече няма да трябва да се возят на автобус – просто пресечете улицата, за да вземете превозното си средство“, казва Кейгъл. „Също така изграждаме нова бизнес палуба за паркиране на автомобилистите, която ще удвои нашите места за паркиране на автомобилистите с 3500 места.“

Завършен през 2014 г. беше нов входен път на летището, осигуряващ директна връзка с междущатска магистрала 85. CLT също е в ранните етапи на планиране на нова писта, където в крайна сметка може да бъде построено ново терминално съоръжение, което ще донесе 18 до 24 нови изхода на летището, казва Кейгъл.

Charlotte USA също има 16 корпоративни и общи авиационни съоръжения, включително летище Charlotte-Monroe Executive Airport в Union County, NC. Charlotte-Monroe получи федерално одобрение за изграждане на митническа сграда на стойност 1 милион долара, която ще позволи международни полети до земя в Монро, което потенциално увеличава глобалния бизнес за процъфтяващата космическа индустрия на града. Сградата на митницата е планирано да отвори врати в края на 2014 г.

Камиони и влакове

Силната транспортна система в целия регион включва достъп до междущатски магистрали 40, 77 и 85, които осигуряват удобство на повече от 300 транспортни фирми в региона. Няколко компании наскоро направиха инвестиции за разширяване на логистичните операции в региона, включително производителят на гуми Michelin, който добавя ново съоръжение за дистрибуция в Шарлот, и гигантът за хирургически консумативи Medline Industries, който планира модерен център за дистрибуция в окръг Линкълн, Н.° С.

Железопътната индустрия също допринася за транспортната мощ на региона, като всяка седмица се извършват 600 товарни пътувания с влакове от ниво 1 и къси линии.

През декември 2013 г. превозвачът от ниво I Norfolk Southern откри регионално интермодално съоръжение в Шарлот на стойност 92 милиона долара, което включва камиони, товарещи товари на влакове и обратно.

Интермодалният обект е на територията на международното летище Шарлот Дъглас, като Norfolk Southern отдава под наем летището за 1 милион долара годишно.

„На летището се строеше трета писта с много пространство между втората и третата писта, така че тъй като много мръсотия беше преместена от това пространство, за да се изгради третата писта, железопътната линия и летището видяхме възможност за Norfolk Southern да инсталира интермодално съоръжение“, казва Робин Чапман, директор за връзки с обществеността на Norfolk Southern. „Пистите ни вече минават точно до летището, така че поставянето на интермодален двор на мястото беше идеално.”

Освен това, летището управлява външнотърговска зона на част от своята площ и планира да разшири FTZ до цялата собственост на CLT, като по този начин позволи на Norfolk Southern достъп до FTZ.

„Дворът е удобен за междущатската система за шофьори на камиони за достъп до основните населени центрове на Източното крайбрежие, както и до морски пристанища като Савана, Чарлстън и Норфолк“, казва Чапман. „Изпращаме тонове продукти от двора на Шарлот – всичко от авточасти до компютърно оборудване до картофен чипс.“

Популярна тема