Шарлот, Северна Каролина е плодородна почва за биотехнологични пробиви

Съдържание:

Шарлот, Северна Каролина е плодородна почва за биотехнологични пробиви
Шарлот, Северна Каролина е плодородна почва за биотехнологични пробиви
Anonim

Шарлот САЩ е лидер в науката за живота и здравеопазването.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Разнообразният сектор на здравеопазването и биотехнологиите, който включва всичко – от производство на медицински изделия до изследване на храненето до фармацевтични продукти, прави Шарлот САЩ лидер в иновациите в науките за живота. Подпомогнат от високообразована работна сила и от висококвалифицирани изследователски университети, регионът е разработил нарастващ клъстер от компании в областта на науките за живота, ангажирани с всичко - от изследвания в областта на храненето до медицински устройства. Няколко компании или преместиха дейността си, или откриха големи подразделения в региона.

Сред новопристигналите е Aramark Corp, която през 2012 г. инвестира 150 милиона долара в новото си базирано в Шарлот подразделение Aramark He althcare Technologies, което предоставя технологични решения, за да помогне на системите за здравеопазване да намалят разходите, като същевременно предоставят по-високо качество грижа за пациента. Стартъпи като KenCord Biotherapeutics LLC, фармацевтична компания, стартирана с 15 милиона долара от фирма за частни капиталови инвестиции в Тексас, също намират Шарлот, САЩ, за добро място за правене на бизнес. „Районът на Шарлот разполага с такова разнообразие от активи и това е, което ни дава възможността да привлечем редица стартиращи компании в областта на здравеопазването и науката за живота в нашия регион“, казва Кори Къртис, изпълнителен директор на регионалния офис на Северна Каролина за биотехнологичния център в Голям Шарлот.

Диверсифициран сектор

Подкрепящи иновациите в науките за живота в региона са екип от големи доставчици на здравни услуги, включително Carolinas He althcare System, Presbyterian He althcare и Caromont. Carolinas He althCare System (CHS) е сред най-големите системи за обществено здравеопазване в САЩ Институтът за ракови заболявания Levine на CHS е известен със своя опит в грижите за рак, като лекува повече от 11 000 пациенти всяка година, привличайки някои от най-добрите медицински таланти в света и напредък в изследванията чрез множество клинични изпитвания.

Charlotte САЩ е плодородна почва за растеж в индустрията за медицински изделия. С най-голямата концентрация на производители на медицински изделия в Каролините, регионът има повече от 280 компании за медицински изделия и оборудване като Linet Americas, лидер в проектирането и производителя на високотехнологични болнични легла. Изследователските компании се радват на достъп до водещите университети в района, най-добрите научни таланти и най-новото оборудване, активи, които им помагат да представят своите открития на пазара бързо и ефективно.

Партньорствата създават иновативни грижи

Катализатор за изследвания и иновации в науките за живота е изследователският кампус на Северна Каролина в Канаполис, Н. В. В този „биополис“с площ от 1 милиард долара, 350 акра, учените изследват как да подобрят производителността и хранителната стойност на храната. Биотехнологичният кампус също така разполага с изследователски програми за водещи частни биотехнологии, здравни компании и големи изследователски университети в Северна Каролина. Изследователският институт в Шарлот, в партньорство с регионални корпоративни и предприемачески интереси, разработи няколко концентрирани центъра, включително Технологичен институт за електронен бизнес, Център за оптоелектроника и оптични комуникации. Отделът по биоинформатика и геномика на UNC Charlotte включва съоръжения за молекулярна биология, геномика и високопроизводителни изчисления.

„Ние произвеждаме висшисти, които са квалифицирани в областта на биоинформатиката и които допринасят за частната индустрия и публичния сектор в Шарлот и извън него,“казва д-р Даниел Джаниес, Карол Гротнес Белк от UNCC, изтъкнат професор по биоинформатика и Геномика. Иноваторът CanDiag Inc., част от UNC Charlotte, изследва откриването на рак в ранен стадий чрез кръвни тестове, базирани на антитела, които биха намалили разходите на пациентите, като същевременно избягват ненужни биопсии.

Друг пример за сътрудничество в областта на науките за живота в региона е Edison Nation Medical LLC, партньорство между Edison Nation и Carolinas He althCare System. Онлайн инициативата е рожба на Луис Форман, създател на популярната програма Everyday Edisons по PBS и жител на Шарлот, САЩ. Edison Nation Medical насърчава иновациите в разработването на медицински изделия. Той ще представи най-обещаващите представени идеи за иновации на големи доставчици на здравни услуги, производители и дистрибутори, ще инвестира в квалифицирани подбрани идеи и ще помогне да бъдат пуснати на пазара без разходи за изобретателя. Здравеопазването е областта, която е узряла за прекъсване, казва Форман, типът прекъсване, което може да дойде от развитието на нови идеи.

„Ние събираме идеи от лекари, медицински сестри, пациенти и техните семейства. Ние сме в състояние да обединим тези страхотни идеи за здравеопазване, които или биха подобрили здравеопазването, намалили разходите или подобрили резултата“, казва Форман.„Тъй като Carolinas He althCare System е партньор в това, в много случаи те стават първи осиновители на тези нови технологии.“

Популярна тема