Шарлот Аерокосмическата индустрия на САЩ се издига до успех

Съдържание:

Шарлот Аерокосмическата индустрия на САЩ се издига до успех
Шарлот Аерокосмическата индустрия на САЩ се издига до успех
Anonim

Аерокосмическите компании с големи операции в Шарлот, САЩ, включват ATI Allvac, United Technologies Corp., Michelin Aircraft Tire и Caledonia Alloys.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Измина повече от век, откакто човечеството се противопостави на гравитацията и се научи да лети. Каролините и повече от 130 доставчици на аерокосмическа техника, които наричат Шарлот САЩ дом, са използвали това време разумно.

Аерокосмическите компании с големи операции в Шарлот, САЩ, включват ATI Allvac, United Technologies Corp., Michelin Aircraft Tire и Caledonia Alloys. Curtiss Wright Flight Systems, глобален доставчик на контрол на движението, контрол на потока и обработка на метали, има операции в окръзите Кливланд, Гастън и Мекленбург в Северна Каролина.

Общо компаниите в сектора наемат близо 20 000 работници в специалности, вариращи от авионика и двигателни системи до вътрешни възли и системи за управление, както и поддръжка, ремонт и основен ремонт.

За компании като Midway Aircraft Instrument Corp. просто няма място, на което биха предпочели да бъдат от Шарлот САЩ. Компанията, която предоставя услуги за ремонт, основен ремонт и планова поддръжка за редица самолети, отвори ново съоръжение в Монро в окръг Юниън, Северна Каролина, през 2013 г.

Компанията, която планира да създаде 36 работни места и да инвестира 2,3 милиона долара за три години в Monroe, беше привлечена от ниските разходи за правене на бизнес в региона и възможността за достигане на нови пазари, казва Бакола.

„Нашето решение да се преместим в Монро се дължи на благоприятната бизнес икономика, международното летище в близкия Шарлот и възможностите, предоставени от нарастващата авиационна общност там,“казва Тери Бакола, президент на Midway Aircraft.

От централата си в Монро, Сирил Бат предоставя авангардни решения за формоване и свързване на метали за космическата индустрия. Клиентите включват авиационни компании, както и производители на турбинни двигатели. Компанията, доставчик на Boeing, е част от международна корпорация и работи от 1918 г.

Утрешните работни места днес

Midway и Cyril Bath се радват на синергия с други близки авиационни доставчици. Монро, в окръг Юниън, има най-силно концентрираната група от аерокосмически фирми в Каролините. Централната част на окръга е развила силна база в напреднало производство и има 19 аерокосмически компании в радиус от 7 мили.

Тези компании се възползват от присъствието на Центъра за технологично и здравно образование (CTHE) в South Piedmont Community College, където студентите се обучават за професиите на бъдещето. CTHE консолидира класове като промишлена поддръжка и мехатроника, които преди това са се преподавали в Центъра за обучение в областта на аерокосмическата промишленост и напредналото производство.

„Чрез ефективни партньорства с местни индустрии, както и чрез сътрудничество с индустрии в региона, нашият Център за технологии и здравно образование е в състояние да персонализира обучението, за да отговори на нуждите на индустриите в нашата зона на обслужване. SPCC разбира, че технологията и развитието на висококвалифицирана работна сила е мисията на нашите усъвършенствани производствени програми,” казва Дан Мерле, вицепрезидент за кариерно развитие и продължаващо обучение на South Piedmont.

Обучението, предоставяно от CTHE, е от полза за бизнеса, техните бъдещи служители и региона, казва той.

„Кариерното обучение и набор от умения, получени чрез класове, предлагани в CTHE, предоставят необходимите инструменти за печелене на доходна заплата и професионално развитие в силно конкурентния напреднал производствен сектор на 21-ви век,“казва Мерл.

Центърът представлява инвестиция от $3,5 милиона досега и се разраства. Когато работата приключи, приблизително 75 000 квадратни фута пространство ще бъде на разположение за програми за обучение, казва Джон Де Вито, изпълнителен вицепрезидент на South Piedmont Community College.

Нови възможности

В окръг Александър текстилният производител Schneider Mills вижда нови възможности в космическото пространство. Дъщерното дружество на компанията Composite Fabrics of America произвежда продукти от въглеродни влакна за употреба в сектора.

Компанията открива други пазари за своите продукти. Същите качества, които правят композитните материали толкова привлекателни за аерокосмическите компании, привличат вниманието и на клиенти, които се занимават с ремонт на национални мостове, тръбопроводи и други критични инфраструктурни елементи.

„Той е по-здрав от стоманата и не ръждясва“, казва Джордж Щохрин, директор продажби и маркетинг за Schneider Mills. „Това се превърна в нещо, което е на радара на компанията.“

Местоположението на компанията в сърцето на аерокосмическия клъстер на Каролина помогна да отвори очите й за нови възможности. Много преди обаче да открие космонавтиката, Schneider признава предимствата да наричаме окръг Александър дом.

Компанията има 300 служители, които формират „изключително лоялна“работна сила, която е отговорна за успеха на компанията и е дълбоко ангажирана с общността, казва Щохрин.

„В сградата е като разширено семейство“, казва той.

Популярна тема