Обучение на работната сила в Шарлот, Северна Каролина Стимулиране на растежа на региона

Съдържание:

Обучение на работната сила в Шарлот, Северна Каролина Стимулиране на растежа на региона
Обучение на работната сила в Шарлот, Северна Каролина Стимулиране на растежа на региона
Anonim

Организациите за икономическо развитие, обществените колежи и фирмите се обединяват, за да гарантират, че Шарлот САЩ поддържа постоянен набор от висококвалифицирани работници.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Ричард Золингер знае първия въпрос, който ще бъде зададен във всяка дискусия за икономическо развитие.

„Има ли квалифицирани работници?“казва Золингер, вицепрезидент по обучението в Central Piedmont Community College (CPCC). „Отговорът е не само, че има квалифицирани работници, но можем бързо да изградим набор от таланти, за да обслужваме нововъзникващите индустрии. Ние предоставяме инструментите, за да гарантираме бъдещи гаранции за работната сила. И това става много привлекателно за компаниите.”

В региона с 16 окръга организации за икономическо развитие, бизнес лидери, правителства, държавни училища и институции за висше образование като CPCC работят в тандем, за да поддържат набор от висококвалифицирани работници, което служи като стимул за преместване и разширяване на компании.

Обучение на работното място

През 2012 г. CPCC стартира Apprenticeship Charlotte, програма, моделирана след успешната програма за обучение Apprenticeship 2000, която дава практически опит на юноши и зрелостници в района на Шарлот, както и стипендия за обучение за техническа степен в CPCC. Золингер казва, че колежът е искал да вземе най-добрите аспекти на Apprenticeship 2000, за да създаде по-персонализирана програма, която да отговори на специфичните нужди на местни компании, като Siemens, Daimler и Muratec.

В момента програмата Apprenticeship Charlotte си партнира с пет компании и Zollinger казва, че колежът се надява да удвои този брой в рамките на една година. Програмата Apprenticeship Charlotte бързо привлича национално внимание. През май 2014 г. колежът беше домакин на първата годишна конференция за чиракуване и обучение на работното място за компании, които търсят решения за набиране и задържане на таланти.

Компании като Schaeffler Group-INA, базиран в Германия производител на търкалящи и плъзгащи лагери с дейност в Cheraw, S. C., си партнира с Northeastern Technical College (NETC) чрез национално признатата програма Apprenticeship Carolina, за да изгради своя работна сила чрез разработване на специализирани програми за обучение на работното място.

„Стажантската програма на INA съществува от повече от 25 години и е най-успешната програма за чиракуване в щата, с над 87 процента процент на задържане на служителите през този период от време“, казва д-р. Рон Бартли, президент на Североизточния технически колеж.

Специализираното обучение помага за повишаване на долната линия

Бартли казва, че в допълнение към програмата за чиракуване, NETC предлага набор от възможности за обучение, за да отговори на изискванията на работната сила на нови индустрии, навлизащи в региона, или съществуващи индустрии, които искат да се разширят или преоборудват. Когато Mohawk Carpet смени производственото си оборудване, NETC се намеси, за да преквалифицира близо 40 процента от работната сила на компанията, която не можеше да работи с новите машини. Когато компании, като Palmetto Brick Co. и Domtar, имаха нужда от работници, квалифицирани в процеса на производство, NETC бързо разработи специализирана програма от курсове.

„Имаме силна връзка с нашите индустрии“, казва Шери Чапман, декан на продължаващото обучение в Northeastern Technical College. „Той е толкова силен, че индустриите даряват оборудване на NETC, така че можем да обучаваме студенти на най-новите машини. Дори имахме управител на завод, сертифициран за инструктор, така че той има пръв поглед към най-добрите завършили.”

В подобно усилие да отговори на нарасналото търсене на техническо и професионално обучение, Stanly Community College (SCC) в Албемарл, Северна Каролина, отвори Училището за модерни производствени и индустриални технологии (AMIT) през август 2014 г. AMIT предлага обучение по CNC/ръчна обработка, заваряване, технологии за промишлени системи, електрически монтажник, HVAC, ремонт на автомобилни сблъсъци и операции с тежко оборудване. Подобно на Northeastern Technical College, SCC се обърна към регионални компании и фондации, като Duke Energy, Michelin, Golden Leaf и Carnes-Miller Gear, за подкрепа и прозрение.

Колежът си партнира с Carnes-Miller Gear, за да започне да предлага курсове за CNC машинист в своето съоръжение, докато реновирането на AMIT може да бъде завършено, казва Джеф Парсънс, асоцииран вицепрезидент на Училището за напреднали производствени и индустриални технологии. Нейната програма за заваряване си партнира с Chicago Tube and Iron, за да предложи програма за чиракуване чрез Министерството на труда на Северна Каролина и работи по подобни програми за чиракуване с местни компании за своята програма за машинна обработка.

SCC също планира да интегрира обучението по меки умения в своята техническа учебна програма. Обучението по меки умения помага на учениците да развият силни способности на работното място, като навременност, работа в екип, организация и ефективна комуникация, които ги правят още по-привлекателни за местните работодатели.

„Отзивите от индустрията от форума на общността на производителите през 2013 г. категорично ни казаха, че трябва да актуализираме техническото обучение, предоставено в тези програми“, казва Парсънс. „Не по-малко важно е, че тези лидери също ни казаха, че се нуждаят от служители, които са не само технически компетентни, но също така притежават меки умения или умения за заетост, които създават успешни служители и успешен бизнес.“

Средните училища затварят празнината в уменията

Stanly Community College също разработи учебна програма за заваряване и машинна обработка за гимназисти чрез програмата Career and College Promise, позволявайки на тези ученици да започнат да посещават безплатни курсове в колежа преди завършване на гимназията.

„Ангажираме се с преподаването на умения и компетенции, необходими за запълване на нововъзникващите работни места в региона … и изграждането на тръбопровод от средното към висшето образование и в крайна сметка към работната сила,” казва Парсънс.

Този ангажимент за поддържане на потока от висококвалифицирани работници се споделя от Шерил Никсън, директор на кариерното и технологичното образование за училищата на окръг Линкълн в Северна Каролина.

„Докато проучихме икономическите и образователни нужди на окръг Линкълн и потърсихме обратна връзка от [лидерите на индустрията и икономическото развитие], решихме, че една усъвършенствана производствена програма би отговаряла по-добре на настоящите икономически нужди на окръг Линкълн, и че студентите, завършващи с умения в тази област, биха били по-подходящи да намерят качествена работа в тази област,” казва Никсън.

Всъщност от повече от 20 000 работни места в окръг Линкълн повече от 20 процента са работни места в производството, а производството представлява 25 процента от брутния регионален продукт на окръга.

Започвайки с учебната 2014-2015 година, Lincoln County Schools планира да въведе учебна програма за производство и производство за напреднали в средните и гимназиите. Курсовете в средното училище включват STEM, производство и роботика. Производствените курсове за напреднали в гимназията се присъединяват към програми за селскостопанско образование, бизнес, финанси, информационни технологии, маркетингово образование и технологично инженерство и дизайн.

„Нашият най-голям плюс е нашата работна сила“, казва д-р Рон Бартли от NETC. „Ние се състезаваме с всички останали по местоположение и стимули, но това, което ни прави различни от другите региони, е нашата работна сила. И нашите индустрии ще ви кажат това.“

Популярна тема