Проектите за леки железопътни линии на Шарлот, Северна Каролина се движат напред

Съдържание:

Проектите за леки железопътни линии на Шарлот, Северна Каролина се движат напред
Проектите за леки железопътни линии на Шарлот, Северна Каролина се движат напред
Anonim

Шарлот инсталира лека железопътна система заедно с трамвай.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Помага да имаш връзки, така че строителните проекти вървят напред, за да се разшири системата за бърз транзит с лека железница на Шарлот, както и да се развие трамвайна линия.

Продължава работата по разширение на пистата за 1,16 милиарда щатски долара с дължина 9,3 мили на съществуващата услуга на лекия железопътен транспорт LYNX Blue Line на Шарлот, която в момента се простира на 9,6 мили по Южния булевард от Uptown до Interstate 485. Планираното разширение с 9,3 мили за отваряне през пролетта на 2017 г., ще обслужва североизточния коридор, простиращ се от Девета улица в центъра на Сити до кампуса на UNC Charlotte.

„Услугата за лек железопътен транспорт също е катализатор за икономическо развитие, с почти 1,4 милиарда долара, инвестирани от компании по съществуващия коридор и допълнителни планове за по-нататъшно развитие“, казва Каролин Флауърс, главен изпълнителен директор на Charlotte Area Transit Система (CATS). „Това беше промяна в начина на живот, като хората използват електрическата железница не само за пътуване до работа, но и за идване в Uptown през уикендите за спортни събития, фестивали и посещения на музеи.“

Флауърс добавя, че CATS проучва бъдещ лек железопътен коридор по протежение на Авеню на независимостта, както и евентуални връзки с международното летище Шарлот Дъглас.

Streetcar Desire

Друг нов компонент към транзитната система на региона е трамвайът CityLYNX Gold Line, планиран да започне да работи през пролетта на 2015 г. Линията ще се движи на 2,5 мили от транспортния център на Шарлот (близо до Time Warner Cable Arena) до Презвитериански медицински център Novant He alth. Освен това Федералната администрация за транзит е дала одобрение на CATS за разработване на втора фаза на трамвая, която ще се простира на запад на 2,5 мили от CTC до френската улица близо до университета Джонсън С. Смит.

„Мобилността е ключова тук в коридорите с висок растеж на Шарлот и общини от цялата страна ни посетиха, за да разгледат модела за бърз транзит, който въвеждаме“, казва Флауърс. „Бързият транспорт е чудесна алтернатива.“

Популярна тема