Общностите в Шарлот, САЩ, се занимават с проекти за развитие

Съдържание:

Общностите в Шарлот, САЩ, се занимават с проекти за развитие
Общностите в Шарлот, САЩ, се занимават с проекти за развитие
Anonim

Новото строителство в Шарлот, САЩ, създава възможности за нов бизнес и жители.

Шарлот, Северна Каролина
Шарлот, Северна Каролина

Charlotte USA е проучване в контрасти, предлагащо както богатство от възможности за култура, изкуство, отдих и развлечения, подходящи за глобална бизнес дестинация, но също така предоставящо очарование на малка общност и възможности за живот в селски райони. Редица общности в региона са направили значителни инвестиции, които преоткриват техните центрове и носят изобилие от нови възможности. В окръг Честър, Южна Каролина, служителите са трансформирали бивш представителство на Norris Auto Mall в модерен център за конференции и посетители, известен като Gateway Conference Center. Комплексът има и огромен дигитален билборд на територията си, който може да бъде видян от 100 000 шофьори, които шофират по междущатска магистрала 77 на изход 65 всеки ден.

„Това е идеално място за многофункционален конферентен център, тъй като коридор I-77 е входът към нашата общност,“казва Карлиса Паркър, директор на Икономическото развитие на окръг Честър.

Съоръжението от 31 000 квадратни фута е разположено върху 14 акра и разполага с офиси за туризъм и икономическо развитие заедно с Алианса I-77 на Южна Каролина, който представлява пет малки общини в окръг Честър. Паркър казва, че откриването на центъра е позволило провеждането на абитуриентски балове в Честър Каунти за първи път от повече от десетилетие. Преди това нито една сграда в окръга не беше достатъчно голяма, за да ги побере.

„След като завършихме обновяването и надграждането на The Gateway през 2013 г., бяхме домакини на първия абитуриентски бал на 1 май следващата година“, казва тя. „Сега всички абитуриентски балове в окръг Честър се провеждат в центъра; освен това имахме сватби, фризьорски ревюта, модни ревюта, балове и панаири за работа. Наемите полудяват и въпреки че не сме рекламирали мястото, вече резервираме за 2015 г.“

В окръг Иредъл, Северна Каролина, комплексът Langtree at the Lake на стойност 1 милиард долара променя пейзажа на Мурсвил – буквално. Развитието обхваща 400 акра на езерото Норман и ще включва набор от предложения за търговия на дребно, ресторанти и развлечения от кафенета за закуска до дневни спа центрове, както и офис и жилищни компоненти от висок клас. В Солсбъри, Северна Каролина, отвори врати новият двуетажен бизнес център в Солсбъри с площ от 42 000 квадратни фута, осигуряващ модерно офис пространство в историческа обстановка в центъра на града. Integro Technologies притежава сградата на стойност 3,2 милиона долара и заема две трети от пространството, като около 14 000 квадратни фута са на разположение за други наематели.

Жажда за знание

В Рок Хил, Южна Каролина, градските лидери преобразуват район на бивша текстилна фабрика между центъра на града и университета Уинтроп в многофункционален комплекс, наречен Парк на знанието. Проектът включва стотици милиони частни и публични инвестиции, които ще превърнат центъра на Rock Hill в дестинация за високотехнологични компании, резиденции, магазини, ресторанти и места за забавление. Цялостният проект, чието строителство ще започне през 2014 г., ще бъде разработен на етапи и ще отнеме много години, за да бъде завършен, казва Дейвид Лорънс, мениджър за развитие на центъра на City of Rock Hill.

„Това е страхотен проект“, казва Лорънс. „Голяма част от инвестицията ще бъде погълната от Sora-Phelps, главните разработчици. Начинанието в крайна сметка ще доведе до повече високотехнологични компании и креативни, добре платени работни места в Rock Hill.“

Sora-Phelps, партньорство между разработчици от Мериленд и Колорадо, беше избрано за главни разработчици за проекта през есента на 2013 г. Развитието на центъра на Knowledge Park ще обхваща около 1 квадратна миля и 70 000 квадратни площи фута сгради, включително разширяване на кампуса на университета Уинтроп, което може да доведе до нова библиотека. Лорънс казва, че голяма част от ранните усилия на Парка на знанието ще се фокусират върху седемгодишно възстановяване на 23 акра място, което включва 45 000 квадратни фута бившия Rock Hill Printing & Finishing Co. Заводът, известен някога като The Bleachery наеха 4500 работници, които избелваха дрехи вътре в сградата по време на разцвета на текстила в региона. Rock Hill е похарчил около 5 милиона долара, за да върне собствеността на The Bleachery в продуктивна употреба за Sora-Phelps, за да я възстанови за нови наематели, казва Лорънс. Местният телекомуникационен доставчик Comporium Communications инсталира гигабитова услуга, еквивалентна на Google Fiber, за да обслужва Knowledge Park.

„Търсим да се възползваме от днешната икономика на знанието, за да привлечем работни места за дизайнери, компании за финансови услуги и ИТ предприятия,“казва Лорънс.

Популярна тема