Заводът Pocatello ID на J.R. Simplot се връща на общността

Съдържание:

Заводът Pocatello ID на J.R. Simplot се връща на общността
Заводът Pocatello ID на J.R. Simplot се връща на общността
Anonim

J. R. Служителите на Simplot подкрепят каузите по голям начин

Филантропия на J. R. Simplot Company
Филантропия на J. R. Simplot Company

Основателят на компанията J. R. Simplot започва да допринася за благотворителни каузи през 40-те години на миналия век, филантропско наследство, което служителите в завода Don Plant на компанията в Покатело продължават да уважават и подкрепят.

Компанията J. R. Simplot вече допринася значително за цялостната икономика на района. Неговият завод в Дон осигурява работа на 350 души, а компанията плаща повече от 2 милиона долара всяка година като общински данъци. Съоръжението Simplot произвежда 1 милион тона тор годишно, заедно с фуражни фосфати за говеждото, млекопроизводството, свиневъдството и птицевъдството, които заедно имат годишно икономическо въздействие от 30 милиона долара върху югоизточен Айдахо.

Освен че е успешен бизнесмен, J. R. Simplot винаги е вярвал в връщането и днес неговите служители с голямо сърце се поддържат от служители, които подкрепят събития като годишния мемориален голф турнир на J. R. Simplot, който е в полза на Ronald McDonald House Благотворителни организации на Айдахо. Компанията спонсорира годишната национална гимназиална среща по лека атлетика, наречена Simplot Games от 1979 г. насам, и също така е най-големият корпоративен участник в United Way of Southeastern Idaho.

„Ние винаги сме били компания, която подкрепя общностите, в които живеем и работим“, казва Бил Уитакър, президент и главен изпълнителен директор на J. R. Simplot Company. „Нашите общности помагат в подкрепа на нашия бизнес и от своя страна ние се ангажираме да връщаме на тези общности.“

Помощ за посрещане на основни нужди

Shilo Roubidoux, мениджър човешки ресурси в Don Plant, участва активно в местните усилия за набиране на средства на United Way.

„Като доброволец в борда на United Way и сътрудник, имах опита да видя как $1, дарен на United Way, може да се разтегне до повече от $3 за агенциите с нестопанска цел, които United Way подкрепя “, казва Рубиду. „Те помагат на деца, възрастни граждани и семейства в нашите местни общности да посрещнат основните нужди за тяхното физическо и психическо здраве, когато не могат да си позволят да посрещнат тези нужди сами.“

Тя посочва, че 100 процента от даренията на служителите отиват за подкрепа на местни агенции и каузи. С компанията, съпоставяща вноските на служителите долар за долар, Simplot даде повече от $85 000 дарения на United Way през 2013 г.

Основата на кампанията

Маргарет Ганьо е изпълнителен директор на United Way of Southeastern Idaho и през 10-те си години в агенцията служителите на Simplot са предоставили близо 750 000 долара подкрепа. Тя казва, че парите отиват за инициативи, които включват хранителни банки, приюти за бездомни, домове за домашно насилие, програми за четене на деца, храна на колела, жилища за ветерани, горещи линии за самоубийства и разходи за здравеопазване и зъболекарство за хора в нужда.

„Simplot е основата на нашата кампания за набиране на средства всяка година, със силна подкрепа от профсъюзни, нечленуващи в профсъюзи и ръководни служители“, казва Ганьо. „Слава богу за Simplot, защото те са огромна част от начина, по който United Way финансира всички наши услуги.“

Популярна тема