Търсене за подобряване на здравето на Покатело, ID

Съдържание:

Търсене за подобряване на здравето на Покатело, ID
Търсене за подобряване на здравето на Покатело, ID
Anonim

PHCF работи за подобряване на здравето на жителите на Покатело

Амфитеатър на уелнес комплекс Portneuf
Амфитеатър на уелнес комплекс Portneuf

Като президент и главен изпълнителен директор на Portneuf He alth Care Foundation, Шон Менчака разбира, че много движещи се части помагат за подобряване на цялостното здраве на общността.

Частта, която той се надява да накара жителите на Покатело да се движат най-много, се строи върху 80 акра земя точно на север от панаирните площадки на окръг Банок. Това е новият уелнес комплекс за 10 милиона долара, който се очаква да отвори врати до края на лятото на 2015 г. Menchaca казва, че ще се хареса на голямо разнообразие от интереси.

„Уелнес комплексът всъщност е комплекс, базиран на дейности, за всички способности, всички възрасти и всички икономически нива, казва Менчака. „Това не е единственото нещо, което ще направи нашата общност по-здрава, но е голяма част от инвентара за постигане на тази цел.“

Комплексът, който ФОЗ финансира, ще има седем многофункционални полета; четири пясъчни волейболни игрища; три баскетболни игрища; пешеходни и велосипедни алеи; езеро с плаж за плуване и риболов, под ръководството на отдела за риба и дивеч в Айдахо; и амфитеатър с 10 000 места за летни турнета и концерти.

„Имаше много планиране (за комплекса), казва Менчака. „Едно от нещата, които направихме, беше да работим по оценка на здравните нужди на общността. Взехме тази оценка в някои фокус групи и я съчетахме с някои национални данни за здравето и развихме тази инициатива около физическата активност.

“Данните показват, че ако спортувате 30 минути на ден, ще бъдете по-здрави. Това е доста проста концепция, но истината е, че това е нещо номер 1, което можете да направите за здравето си.“

Партньорствата се оказват ценни

Фондацията за здравеопазване Portneuf работи за благосъстоянието на жителите на окръг Bannock, откакто е основана през 2002 г., за да поддържа и подобрява здравните грижи в медицински център Portneuf. През 2009 г. организацията формира съвместно предприятие с LHP Hospital Group, за да притежава и управлява медицинския център.

Един скорошен проект беше завършването на нов тенис комплекс в Capell Park на Chubbuck. PHCF си партнира с града, за да изгради осем корта в рамките на арена, подходяща за провеждане на тенис мачове на държавния университет на Айдахо, турнири Big Sky, турнири за възрастни и младежи, както и лагери и клиники.

„Смятаме, че партньорствата с градовете и окръзите са ценни и очакваме с нетърпение да правим повече такива, казва Менчака.

През последните няколко години PHCF внедри уелнес програма с търговската камара на Pocatello-Chubbuck, основно за да накара членове на камарата и други да участват във фитнес предизвикателства. Започна като начин да се помогне на малкия бизнес да насърчи служителите си да станат по-активни чрез участие в периодични предизвикателства, които се поддържат онлайн.

Уелнес програмата стана доста популярна, казва Мат Хънтър, президент и главен изпълнителен директор на камарата.

„Първите ни няколко предизвикателства имахме около 60-75 души, казва той, „и две години по-късно имахме 1200 участници в програмата. Направено е наистина добре.“

Популярна тема