Работната сила на Източна Северна Каролина обслужва напреднали производители в района

Съдържание:

Работната сила на Източна Северна Каролина обслужва напреднали производители в района
Работната сила на Източна Северна Каролина обслужва напреднали производители в района
Anonim

Училищата в Източна Северна Каролина се фокусират върху STEM инициативи, за да посрещнат нуждите от работна сила.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Източна Северна Каролина изгражда партньорство между образованието и индустрията, толкова впечатляващо, колкото и крайбрежната й природа. Акцентът на региона върху STEM (наука, технологии, инженерство и математика) образование създава набор от висококвалифицирани служители за години напред – и както работодателите, така и студентите в района се възползват от това усилие. Подкрепена от лидери в образованието и индустрията, инициативата STEM East с нестопанска цел позволява на бизнеса да си партнира с училищата, за да разработи учебна програма, за да подготви учениците да си осигурят добре платени работни места в индустрии с голямо търсене, когато завършат гимназия или колеж. Програмата се стреми да запълни пропуските в уменията на средно ниво в работната сила, като достигне до студентите, преди те да имат шанс да се разочароват от образованието, и им покаже как тяхната курсова работа се пренася в реалния свят. „Ако съчетаете този процес с учебна програма, разработена от работодатели и въз основа на прогнозираните нужди от умения за работа, имате комбинация от „развийте своя собствена“и модел за развитие на работната сила „точно навреме“, казва Стив Хил, изпълнителен директор на STEM Изток. „Студентите и работодателите се обслужват по-добре от създаването на висшисти, които имат правилните умения за работни места, които са лесно достъпни.“Нуждата на региона от квалифицирани работници нараства с пенсионирането на бейби бума и затова STEM е толкова жизненоважен за изграждането на обучена работна сила за бъдещето, казва Уенди Марлоу, асоцииран вицепрезидент по икономическото развитие в Nash Community College. „Всеки производител с „главата в играта“знае, че настоящата им работна сила остарява и се нуждае от тръбопровод, който да ги замени“, казва Марлоу.„Ние сме тук, за да помогнем това да се случи.“

Обучение на утрешните високотехнологични работници

Усилията за култивиране на таланти за бизнеса в Източна Северна Каролина започват рано. Инициативата STEM East финансира 30 центъра за обучение по STEM в местни средни училища в шест окръга, които учат ученици как да използват математиката и науката за решаване на проблеми. Вместо просто да запомнят алгебрични формули, учениците от училище Contentnea-Savannah K-8 анализират как тези формули могат да им помогнат да решат потенциални проблеми на работното място.

„Вместо да накараме учениците да попълнят материала от края на главата в книга, нашите курсове са базирани на проекти,“казва директорът на държавните училища в окръг Леноар Стив Мазинго. Системата работи за преработване на своята учебна програма по математика K-8, „за да насочи учениците към крайна сметка да вземат математика от първо и второ ниво в гимназията, докато са още в средното училище“, казва Мазинго. Учениците в Havelock Middle School се докосват до забавната и подходяща страна на предметите STEM отрано.„Децата не знаят, че един инженер е пипнал всичко, което използват“, казва учителката Марлена Бло. “

Уведомявам ги, че тези полета са там, че са практически и са забавни.“Bleau редовно води лидери в индустрията в класната стая, за да позволи на децата да чуят колко вълнуващи могат да бъдат областите на STEM. Много от родителите на нейните ученици работят в Центъра за готовност на флота на ВМС от другата страна на улицата. „Това направи работата на родителите им по-реална“, казва Бло.

„Научих се как да пренасям неща, които са от полза за нашата местна икономика, в класната стая. Моля ги да разгледат възможностите, които се предлагат точно тук, в Източна Северна Каролина. Имате възможност да направите толкова много пари, ако тръгнете по този път; дори не е нужно да си тръгваш. Собственият летен стаж на Bleau в Центъра за готовност на флота я вдъхнови да разработи учебна програма, която показва на студентите как да използват композити за изграждане и ремонт на материали и ги учи да проектират, създават и тестват свои собствени. Някои от учениците на Бло може един ден да попаднат в някой от инженерните класове на Джийн Диксън в университета на Източна Каролина. „Ние сме втората по големина програма за общо инженерство в страната и нашите възпитаници оказват влияние върху своите работодатели и кариерата си“, казва Диксън, който ръководи проекта Capstone на ECU – изискване за дипломиране, което кара студентите да си сътрудничат с местна индустрия по месечен проект. Инженерната програма на ECU нарасна експлозивно, от 28 студенти до 500 само за 10 години. Около 95 процента от завършилите получават работа в рамките на 90 дни след дипломирането си и поне 65 процента работят във фирми в Северна Каролина, според оценки на ECU.

Също така известен със своите програми за компютърни науки и науки за живота, ECU наскоро дебютира програма за прехвърляне на местни колежани с дипломи за асоциирани приложни науки, което им позволява да преследват още повече области, базирани на STEM. А обществените колежи в целия регион укрепват индустриалните си връзки, засилвайки техническото обучение по напреднали машини, мехатроника и заваряване. Успешните партньорства между преподаватели и бизнеса са печеливши за всички, казва Bleau от Havelock Middle School, особено за учениците. „Хубаво е да разберете в какво са добри, преди да изберат кариера“, казва тя.

Популярна тема