Лидерите на Източна Северна Каролина култивират таланта на работната сила

Съдържание:

Лидерите на Източна Северна Каролина култивират таланта на работната сила
Лидерите на Източна Северна Каролина култивират таланта на работната сила
Anonim

Налице са няколко инициативи за подобряване на STEM и уменията на работната сила в Източна Северна Каролина.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Вместо просто да запомнят някаква алгебрична функция като Питагоровата теорема, учениците в училището Contentnea-Savannah K-8 първо се представят с индустриален или бизнес проблем от реалния живот, след което сядат и анализират как Теоремата на Питагор може да им помогне да решат проблема. Училището е част от област Lenoir County Public Schools, система, която получи безвъзмездна помощ от $40 000 за продължаване на пилотно усилие STEM (наука, технологии, инженерство и математика), което се фокусира върху подготовката на учениците за колеж и кариера.„Ние се стремим да преработим нашата учебна програма по математика в K-8, за да накараме учениците в крайна сметка да вземат уроци по математика от първо и второ ниво в гимназията, докато са все още в средното училище“, казва Стив Мазинго, началник на държавните училища в окръг Ленуар. „Курсовете в Contentea-Savannah са по-скоро базирани на проекти, вместо просто завършване на материал в книга в края на главите. Искаме учениците в крайна сметка да стигнат толкова далеч, колкото желаят, във всяка учебна програма по STEM по техен избор и много от тези ученици ще го направят.“

STEM Surge

Програмата Contentnea-Savannah е част от по-мащабна STEM инициатива, подкрепена от образователни, индустриални и регионални лидери за култивиране на таланти в работната сила в Източна Северна Каролина. Местните STEM програми са насочени към запълване на пропуските в обучението на средно ниво на умения, като се започне от средното училище и се продължи през колежа и след това. Ключовият организационен поддръжник е STEM East, който обединява работодатели и преподаватели, за да съгласуват академичните предложения, за да отговарят по-добре на кариерните пътища, подходящи за търсенето на индустрията.

Мрежата STEM East се простира в пет (скоро шест) окръга на Източна Северна Каролина, осигурявайки финансиране за 30 центъра за обучение по STEM в местните средни училища. Подобно на програмата в Contentnea-Savannah, тези STEM центрове предоставят курсова работа, свързана с кариерата, повлияна от работодателя, която обучава студентите как да използват математиката и науката за решаване на проблеми. „Нашата основна цел е да се справим с предизвикателствата на осигуряването на работна сила, обучена по STEM“, казва Стив Хил, изпълнителен директор на STEM East. STEM е приоритет и на ниво висше образование. Университетът на Източна Каролина е известен със своите програми по инженерство, компютърни науки и науки за живота, а университетът наскоро въведе програма за прехвърляне на местни студенти в колежи с асоциирани степени по приложни науки. Университетът на Маунт Олив (бивш Mount Olive College) предлага технологични и базирани на здравеопазването степени и наскоро дебютира програма, позволяваща на амбициозните медицински сестри едновременно да получат своя RN сертификат и B. С. степен. Обществените колежи в окръзите Неш, Леноар, Пит, Уилсън и Уейн подобряват техническото обучение, което предоставят, чрез надстройки на съоръжения и оборудване, финансирани от субсидии за подпомагане на общността Golden LEAF. Специфичните програми включват усъвършенствана машинна обработка, мехатроника и заваряване.

Подготовка на работниците за работа

Друго усилие за култивиране на работна сила в региона се съсредоточава върху привеждането в съответствие на учебната програма по STEM със стандартните за индустрията сертификати за готовност за кариера (CRC). Все по-голям брой работодатели използват CRC, за да определят дали кандидатите притежават необходимите умения за грамотност, смятане и решаване на проблеми, за да успеят на работа. За много фирми удостоверението е по-ценно от дипломата за средно образование и е отличен предсказател за успех. Повече от 50 000 души в Източна Северна Каролина притежават CRC (отчитайки всеки четвърти в Северна Каролина) и регионът работи за увеличаване на този брой чрез инициативите на ASPIRE и WorkReady Community. ASPIRE (Оценка на уменията за представяне във възстановяваща се икономика) се състои от 13 областни окръга, 11 обществени колежа и три съвета за развитие на работната сила, които работят за увеличаване на броя на търсещите работа, които притежават сертификат за готовност за кариера. WorkReady Communities са градове или окръзи, които отговарят на критерии като голям процент търсещи работа с CRC, мнозинство от топ 20 работодатели, които заявяват предпочитание към кандидати с CRC и системи на държавни училища с висок процент на завършване. „Ако дадена общност достигне статус WorkReady, компаниите ще знаят, че работната сила е готова за индустрията“, казва Кати Хауърд, вицепрезидент по развитието на клиентите и работната сила за NCEast Alliance.

„Ключов актив на програмата WorkReady е, че квалифицираните търсещи работа и индустриите могат да се свързват чрез установена база данни (www.ncworkready.org).“Хауърд казва, че в региона има много добри работни места и тя иска най-добрите таланти да останат в Източна Северна Каролина.„Образователната система, бизнесът, индустрията, търговските камари и колежите са ангажирани с развитието на работната сила като приоритет за привличане и задържане на индустрията и укрепване на нашата регионална икономика“, казва тя. „Повече от 150 регионални компании са включени в програмата WorkReady и пет окръга вече са получили сертификат. Много окръзи в Северна Каролина се свързаха с нас, питайки как да създадем подобна програма в техния регион.“

Популярна тема