Транспортът на Източна Северна Каролина остава движеща икономическа сила

Съдържание:

Транспортът на Източна Северна Каролина остава движеща икономическа сила
Транспортът на Източна Северна Каролина остава движеща икономическа сила
Anonim

Транспортната мрежа на Източна Северна Каролина движи бизнеса и създава възможности за износ.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Икономиката на Източна Северна Каролина продължава да се развива, до голяма степен благодарение на добрата транспортна мрежа, която включва междущатски магистрали 40, 95 и 795, и 44-километров участък от U. S. 64, който през 2014 г. беше определен междущатски обиколен път между Роли и Роки Маунт и преименуван на I-495.

Модернизацията на I-495 допълнително укрепва регионалната магистрална мрежа, която също включва четирилентови U. S. магистрали 17, 70 и 264. Силната пътна система остава жизненоважен актив за компаниите за корабоплаване и дистрибуция, тъй като Източна Северна Каролина е по средата между Бостън и Маями, осигурявайки на бизнеса удобен достъп до десетки големи градски центрове по Източното крайбрежие.

Air Appeal

Върховният потребител на регионалната магистрална система е North Carolina Global TransPark (GTP), индустриален комплекс в Кинстън, центриран около летище. GTP е свързан чрез четирилентов Felix Harvey Parkway с американска магистрала 70, която пресича I-795 и I-95 и на запад, а бъдещите планове за байпас точно на запад от Kinston около Goldsboro в крайна сметка ще дадат на шофьорите на камиони по-добър достъп до 95, 795 и дори I-40.

„В нашия имот е Kinston Regional Jetport с 11 500-футова писта, която може да поеме най-големите самолети, плюс това имаме 5,8 мили железопътен отвор,“казва Руди Лъптън, North Carolina Global Директор логистика на TransPark.„Все още разполагаме с добра земя за наематели, включително някои участъци в близост до пистата.“

Наемателите, които вече са настанени в Global TransPark, включват Spirit AeroSystems, Mountain Air Cargo, CrateTech и DB Schenker.

„GTP е на 90 минути от Raleigh-Durham, на час до пристанището на Morehead City и на 90 минути до пристанището на Wilmington“, казва Lupton. „Също така сме близо до големи колежи и университети и разполагаме с външна търговска зона.“

В допълнение към Kinston Regional Jetport, Източна Северна Каролина също предлага въздушен достъп чрез съоръжения като крайбрежното летище на Каролина (Ню Берн), летище Pitt-Greenville и летище Jacksonville-Albert J. Ellis. Летището в Джаксънвил има годишно икономическо въздействие от 190 милиона долара, поддържа 340 работни места и получи 2 милиона долара от отдела за авиация на Северна Каролина за надграждане на своя пътнически терминал и изграждане на нови терминали за обслужване. Летищата осигуряват ежедневно обслужване със самолет до центрове, управлявани от Delta, American (US Airways) и United.

Регионът също е в непосредствена близост до международните летища Raleigh-Durham и Wilmington International.

Възможности за фирми за логистика, биомаса

Транспортната мрежа на Източна Северна Каролина поддържа множество транспортни, дистрибуторски и складови компании, включително Coastal Beverage, която разпространява продукти за Miller, Coors, Crown Imports, Heineken и Yuengling до повече от 4 000 регионални клиенти и наскоро удвои своя складов капацитет за разпространение на бира във Farmville.

„Растежът на нашия бизнес създава нови работни места за окръг Пит и близките общности,“казва Тим Елдридж, вицепрезидент по операциите на Coastal Beverage.

Доставчиците на логистика от трети страни като KanBan Logistics, SOS Global Express Shipping и Regional Storage & Transport също продължават да растат. А мощностите за обработка на дървесни пелети, които са в процес на изграждане в пристанището на Морхед Сити, създават възможности за фирми за биовъзобновяеми горива като базираната в Рали WoodFuels, която смила остатъчните дървесни влакна, върховете и клоните, за да ги пресова в дървесни пелети, използвани за енергия на задграничните пазари.

Пелетите отделят 85 процента по-малко емисии от въглищата и стават все по-популярни за захранване на електроцентрали на биомаса в Европа, според Стив Мюлер, основател и президент на WoodFuels.

„Една от истинските ценности за Източна Северна Каролина е нейната транспортна система, която използваме всеки работен ден“, казва Мюлер. „Нашата компания транспортира дървесни отпадъци с камион до нашия завод в Роли и след това изпраща 100 процента от нашите крайни пелети с железопътен транспорт до пристанището на Морхед Сити. Всяка седмица товарим 20 железопътни вагона три пъти за изпращане до пристанището и накрая до Европа.“

Мюлер казва, че WoodFuels доставя толкова много продукти, че компанията изгражда склад за дървесни пелети на пристанището, като датата на завършване е насрочена за края на 2015 г.

„WoodFuels планира да изгради повече преработвателни предприятия – нашето производство на дървесни пелети едва започва“, казва той. „И 100 процента от всички готови пелетни продукти ще продължат да се доставят от Източна Северна Каролина с влак или шлеп.“

Популярна тема