Източна Северна Каролина празнува с растежа на хранително-вкусовата промишленост

Съдържание:

Източна Северна Каролина празнува с растежа на хранително-вкусовата промишленост
Източна Северна Каролина празнува с растежа на хранително-вкусовата промишленост
Anonim

Източният регион на Северна Каролина гради върху репутацията си на първокласен пазар за селско стопанство и производство на храни с добавена стойност.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Източна Северна Каролина отдавна е известна като център за селско стопанство и производство на храни и регионът продължава да гради върху тази репутация. Селското стопанство с добавена стойност и свързаните с храните индустрии донесоха повече от 300 милиона щатски долара нови инвестиции и 800 работни места в района през изминалата година – и дейността в тези сектори, които поддържат повече от 20 000 работници в региона, не показва признаци на забавяне.

Регионът предлага идеален климат за отглеждане на различни култури и поддържане на добитъка, както и здрава транспортна мрежа за придвижване на стоки до пазарите в цялата страна и по света. Източна Северна Каролина също се възползва от спонсорирани от държавата изследователски ферми, както и от ресурси, налични чрез кооперативните услуги за разширяване на държавния университет в Северна Каролина.

Растеж сред износителите на селскостопанска продукция

Един от най-големите удари за индустрията напоследък беше съобщението от ACX Pacific Northwest за плановете му да инвестира $4,7 милиона за създаване на съоръжение за обработка на сено в окръг Уейн. Първото по рода си на Източното крайбрежие, съоръжението ще изнася сено, закупено от местни фермери и обработено на местно ниво в Близкия изток и други региони по света през пристанището на Норфолк. Освен това, най-големият производител на свине в света, Smithfield Foods Inc., който управлява няколко завода в региона, се готви да увеличи износа си за Китай като част от сливането си с базираната в Хонг Конг Shuanghui International Holdings (наскоро преименувана на WH Group).

Източна Северна Каролина също се радва на голям интерес от международни фирми към селскостопанския пазар. Nutkao USA, дъщерно дружество на италиански производител на какаови и лешникови пасти, обяви плановете си да разположи първата си производствена дейност в САЩ в Роки Маунт, инвестирайки повече от 17 милиона долара в окръг Наш през следващите пет години и създавайки близо 100 нови работни места. И местните фирми се разширяват в собствените си специализирани ниши. Ham Produce Company, основен производител на сладки картофи, разработва съоръжение за дехидратиране на зеленчуци в окръг Пит. Планирано за завършване през 2014 г., съоръжението във Farmville ще създаде 57 работни места и ще дехидратира значителни количества качествени зеленчуци за използване в различни хранителни продукти, според вицепрезидента Стейси Хам.

Разширения от съществуващи фирми

Други фирми, развиващи се в района, включват Sanderson Farms, която управлява фуражна мелница, съоръжение за обработка на домашни птици и люпилня в Kinston в Lenoir County, и Mt. Olive Pickle Company, която е в процес на разширяване на 4,1 милиона долара, 77 000 квадратни фута в производствените и складови площи в окръг Уейн, за да се приспособи към бъдещ растеж. От скромното си начало като завод, собственост на общността, компанията се разрасна до производител на най-продаваната марка кисели краставички в страната и „ние поддържаме това чувство за общност до днес“, казва Бил Браян, президент на Mt. Olive Кисели краставички.

От приблизително 55 милиона паунда краставици и чушки, преработени в базираното на планината Олив съоръжение, повече от една трета идва от държавни и регионални фермери. Заводът има 550 служители целогодишно, много от които са израснали със земеделски опит и знаят как да работят с нетрайни продукти.

„От наша гледна точка смятаме, че селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост в региона ще продължат да процъфтяват“, казва Джоана Хелмс, президент на Алианса за развитие на окръг Уейн. Повишеният акцент на местно ниво върху подготовката на студенти за работа в тези области чрез сертификати за готовност за кариера дава на работодателите резервоар от таланти, от които да черпят, когато търсят квалифицирани работници за персонала в заводите си, отбелязва Хелмс.

Източна Северна Каролина храни нацията

Инициативи за храна, гориво за военните

Другият водещ сектор на Източна Северна Каролина – отбранителната промишленост – си партнира със земеделски производители и производители на храни по набор от програми под банера Храна и гориво за силите. Сред многото части на инициативата е разработването на биогорива за използване във военни съоръжения.

„Постигнат е голям напредък в поставянето на селскостопански и хранителни продукти от Източна Северна Каролина на рафтовете в магазините и сервирани в трапезарии на военни инсталации в региона,“казва Джордж Милър, програмен мениджър инициативата NCEast Alliance Food & Fuel for the Forces.

Само през последните няколко години броят на местно произведените храни, продавани във военните комисари, се е увеличил с повече от 20 процента. Друго първо е планирано за това лято, когато ще бъде открит фермерски пазар във военната база Camp Lejeune.

„Това е страхотно начало за нас и се надяваме, че ще бъде разширено до други бази в бъдеще“, казва Милър.

През 2014 г. регионът проведе първата си конференция Food for the Forces в Ню Берн, за да събере производители, дистрибутори и потребители, за да обсъдят начини за подобряване и разширяване на местното производство и закупуване на местни хранителни продукти.

Популярна тема