Учител от Източна NC подкрепя жените в плана STEM

Учител от Източна NC подкрепя жените в плана STEM
Учител от Източна NC подкрепя жените в плана STEM
Anonim

Учител от колежа Edgecombe се опитва да накара повече жени да се заинтересуват от учебните програми по STEM.

Грийнвил, Северна Каролина
Грийнвил, Северна Каролина

Факт е, че повече мъже студенти се записват в инженерни програми, отколкото жени, но Ребека Стамилио Ерет иска тази тенденция да се промени. Инструкторът по физика и промишлени/технически занаяти в Edgecombe Community College е разработил национално признат план за намаляване на процента на отпадане на студентки в STEM (наука, технологии, инженерство и математика) програми. Нейният план за задържане на жените в STEM е признат от Националната научна фондация.

„Всичко се връща към това как са отгледани повечето жени“, казва Ерет. „Младите момичета си играят с кукли и си играят на къщи и изграждат взаимоотношения, за да помагат на хората, докато момчетата си играят с Лего и дървени трупи на Линкълн и след това ремонтират коли и използват комплекти инструменти.

Тъй като повечето момичета са възпитани по този начин, не винаги можем просто да натиснем превключвателя и да ги накараме да се интересуват от инженерство и технологии.“Ерет казва, че собственото й детство е включвало не само игри с кукли, но и с играчки Legos и Tinker Toys, което е допринесло за ранния й интерес към науката.

„В моята класна стая се опитвам да постигна успех с моите студентки от STEM през първия ден“, казва тя. „Ако завършим проста дейност, която всеки може да направи добре, тяхната увереност да овладеят курсовата работа се увеличава. Всичко започва от първия ден.”

Друга програма, в която Ehret участва, е Engineering Pathways, която събира инженерни инструктори в обществени колежи в Северна Каролина два пъти годишно, за да обсъждат напредъка.„В Източна Северна Каролина завършилите STEM могат да направят страхотни кариери като фармацевтика, компютърно инженерство, здравеопазване, проектиране и архитектура“, казва тя. „В момента имам някои жени, записани в моите класове и ще продължа да работя, за да продължа да увеличавам тези числа.“Прочетете повече за STEM в Източна Северна Каролина.

Популярна тема