Университетът на Арканзас оказва голямо икономическо влияние на Файетвил

Съдържание:

Университетът на Арканзас оказва голямо икономическо влияние на Файетвил
Университетът на Арканзас оказва голямо икономическо влияние на Файетвил
Anonim

Университетът играе голяма роля за просперитета на Файетвил

Университет на Арканзас във Файетвил, Арканзас
Университет на Арканзас във Файетвил, Арканзас

Растежът и просперитетът на град Файетвил са тясно свързани с Университета на Арканзас.

Например, университетът е увеличил записаните си студенти с 1500 през всяка от последните три години, причинявайки необходимост от изграждане или реновиране на повече общежития, класни стаи и места за срещи. Това доведе до скок в наемането на работа в местната строителна индустрия.

„Ние сме колежански град и увеличението с 4500 допълнителни студенти през последните три години също означава повече преподаватели и помощен персонал, който да се занимава с административната работа, казва Чунг Тан, директор по икономика развитие за Търговската камара на Файетвил.„Освен това канцлерът на U of A (Дейвид Гиърхарт) е основен поддръжник на научноизследователската и развойна дейност, което също има голям принос за нашата растяща икономика.

Всъщност Фондация Карнеги класира U of A сред първите два процента от университетите в Америка за изследователски проекти и възможности. Един ключов фокус на изследванията е в областта на медицината, което доведе до откриването на нова стартираща компания във Файетвил и откриването на клиника за физиотерапия в Северозападния университет на Арканзас за медицински науки.

Терапевтите от факултета в клиниката UAMS Northwest се грижат за пациентите, докато студентите ще получат практически опит чрез програмата за доктор по физиотерапия. Тригодишна програма за следдипломна квалификация по вътрешна медицина в момента работи за акредитация, като служителите на U of A очакват да запишат първата си група от осем лекари стажанти в клиниката през юли 2015 г.

Около 35 R&D компании

U of A също има Arkansas Research & Technology Park (ARTP), в който се помещават около 35 изследователски центъра, институти и лабораторни компании, свързани с университета. Едно иновативно предприятие, което прави бизнес в ARTP, е BlueInGreen, което разработва евтини решения за подобряване и поддържане на качеството на водата в градовете.

ARTP също така включва компании за научноизследователска и развойна дейност като Agricultural Research Initiatives, Arkansas Power Electronics International, ChiroCloud, Global Institute of Nanotechnology, Innovate Arkansas, Ozark Integrated Circuits, Silicon Solar Solutions, Space Photonics и UA Technology Ventures.

„ARTP бързо печели признание като център за комерсиализация на нововъзникващи технологии, казва Филип С. Стафорд, президент на Фондацията за технологично развитие на Университета на Арканзас. „Планът за ARTP е да стимулира формирането на общност за сътрудничество от компании с университетски преподаватели и студенти, които са взаимозависими в научноизследователска и развойна дейност.

Най-модерните материали на Земята

Една от най-старите компании в технологичния парк е Arkansas Power Electronics International (APEI), основана през 1997 г. за разработване, предлагане на пазара и производство на електронни продукти с висока плътност и висока мощност за индустрии като космическата промишленост, военните и транспорта. Няколко устройства, създадени в APEI, са изградени от някои от най-модерните материали на Земята, включително силициев карбид и галиев нитрид.

„Университетът на Арканзас е богат източник на идеи и таланти, върху които да се развие местната икономика, казва Стафорд. „ARTP предоставя възможности за работа на високотехнологични работници и формира клъстери от опит, които са важни за привличането на допълнителни високотехнологични фирми в района.

Популярна тема