Воден център отваря врати в Sweetwater County, WY

Съдържание:

Воден център отваря врати в Sweetwater County, WY
Воден център отваря врати в Sweetwater County, WY
Anonim

Новият воден център ще върне Sweetwater отново в хода на нещата

Образ
Образ

Когато беше назначен като директор на новия гимназиален воден център в Грийн Ривър през януари 2014 г., Майк Мууди знаеше, че общността е закъсняла за промяна в плувната си рутина.

„Предишният басейн беше на около 48 години, казва Мууди, възпитаник на Green River High през 1997 г., който се завърна в района, след като живееше и тренираше в Сан Диего, както и като главен треньор по плуване в Колорадо Държавен университет. „Беше състезателен басейн, но много по-малък и много остарял. Това беше басейнът, в който израснах и плувах, така че като член на общността тук и сега управлявам новото съоръжение, мога да кажа, че това е невероятно съоръжение. Това е страхотно постижение за общността и училищния район.“

Три басейна в едно

Новият вътрешен воден център, който отвори врати през октомври, точно навреме за плувния сезон на Green River High School 2014-15, е съоръжение от 32 000 квадратни фута, което има три отделни водни тела. Той разполага със състезателен басейн с осем алеи, всяка с дължина 25 ярда и дълбочина 7 фута; басейн за гмуркане с шест алеи с дължина 25 ярда, вариращи от 3½ до 14 фута дълбочина; и терапевтичен басейн от 900 квадратни фута, който е идеален за рехабилитация на спортисти и жители.

Основната секция за зрители на Aquatic Center разполага с около 650 места, с допълнителна секция, която може да побере между 150-200 зрители. Съоръжението също така включва мокра класна стая и отделни съблекални за плувни отбори и членове на общността.

„Този басейн е учебно съоръжение и има акцент върху състезанието от висок клас, казва Муди. „Ще можем да провеждаме много задълбочени уроци по плуване за общността и училищния квартал.“

Въпреки че Водният център се намира в гимназията, той е отворен за обществеността по различно време през годината. Град Грийн Ривър, например, ще провежда летни уроци по плуване там, а съоръжението ще се използва и за курсове по адаптивно физическо възпитание за ученици със специални нужди.

Възстановяване на програмите за плуване

Водният център се използва както от мъжките, така и от женските отбори по плуване и гмуркане в Green River High, като сезонът за мъже продължава от началото на декември до февруари, а за жените от средата на август до октомври. Екипите от Lincoln Middle School също ще използват съоръжението.

Гимназиите в Грийн Ривър и Рок Спрингс са имали силни програми за плуване и гмуркане в миналото, въпреки че Муди казва, че качеството е спаднало през последните години. Той вярва, че новият воден център ще помогне за съживяването на водните спортове в окръг Суитуотър.

„Надяваме се с новото съоръжение както програмите за гимназията, така и за средното училище да започнат да се възстановяват и да са успешни, както и нашите програми за възрастови групи, казва Муди.

Мога да кажа, че това е невероятно съоръжение. Това е страхотно постижение за общността и училищния район.

Популярна тема