Релаксираща почивка в Туин Фолс и Южен Айдахо

Съдържание:

Релаксираща почивка в Туин Фолс и Южен Айдахо
Релаксираща почивка в Туин Фолс и Южен Айдахо
Anonim

Насладете се на многото дейности на открито с ниско въздействие и голямо удоволствие

Разхождащи се сутринта по пътеката Canyon Rim Trail в Туин Фолс, Айдахо
Разхождащи се сутринта по пътеката Canyon Rim Trail в Туин Фолс, Айдахо

Скачането с парашут от моста Perrine е задължителна тръпка за мнозина тук. Но ако страхът от височини, болният гръб или просто страхливост изключват BASE jumping и други екстремни спортове, Южен Айдахо все още има много приключения на открито.

С разнообразен и вълнуващ пейзаж, включващ планини, пустиня, гора, езера и реки, регионът се е превърнал в рай за тези, които се наслаждават на начини с по-малко въздействие да останат здрави и да оценят това, което природата може да предложи. Най-лесният? Просто погледнете дълго какво ви заобикаля в парковете и резерватите в района – например дивите цветя в националния паметник и резерват Craters of the Moon или грандиозния цъфтеж на лилия в Centennial Marsh във Феърфийлд всеки май.

За птиците

Наблюдението на птици е особено привлекателно, тъй като Южен Айдахо може да се похвали с 300 вида птици, включително големи сини чапли, орли, водолюбиви птици, пойни птици и други.

„Наблюдението на птици е най-популярната, неконсумираща форма на отдих на открито в страната, според Службата за риба и дива природа на САЩ,“казва Уолъс Кек, експерт „птичар“и фотограф, и управител на City на националния резерват Рокс и управител на парка на щатския парк Касъл Рокс. „Не се използват ресурси, като лов и риболов; има слабо въздействие върху природата и можете да го правите навсякъде.“

Хората, които идват да се разходят или да се катерят в парка, откриват, че наблюдението на птици подобрява тяхното изживяване и оценка на разнообразните местообитания, където, казва Кек, можете лесно да забележите 100 различни вида на ден. Птиците също намират много пернати същества в държавния парк Lake Walcott, Niagara Springs, Hagerman и зоните за управление на дивата природа Billingsley Creek.

Ски бягането е страхотен начин с ниско натоварване да получите малко кардио на чист въздух. В Националната зона за отдих Sawtooth, пътеките за ски бягане South Hills предлагат на скиори и снегоходки 20 мили поддържани пътеки близо до Magic Mountain. А в планинския курорт Pomerelle, скандинавските скиори могат да се справят безплатно с необработени, неконтролирани от горската служба на САЩ пътеки.

Мокро – но не диво

Искате ли да се намокрите? С четири големи реки и 1000 езера, това е идеалната зона за каране на кану, каяк и все по-популярното гребане.

„Имаме спокоен участък от река Снейк точно в Туин Фолс, така че е чудесен за начинаещи и любители на каяка“, казва Тим Прайър, чийто Pryor Paddle Rental е точно на реката в Centennial Паркирайте.„Тъй като хората искат да излизат на открито и да правят повече неща, това е едно от най-евтините и лесни неща на открито, които можете да правите в Туин Фолс.“

Популярна екскурзия: каране на каяк или кану нагоре по реката, под моста Perrine (където можете да гледате онези смели BASE скачачи, докато мирно се плъзгате долу) до Pillar Falls.

Риболовът е основен магнит на открито за жителите и риболовците от цял свят, които идват за пъстърва от Айдахо в Снейк и многобройните му притоци, риболов на бас в езерото Диеркс и риболов на пъстърва в Силвър Крийк. Крапи, костур и син хрил виреят тук, а през зимата риболовът на лед в местните езера е популярен.

На суха земя в района има изобилие от пешеходни и туристически пътеки. Пешеходните пътеки по каньона на река Снейк предлагат 10 мили красиви пътеки по каньона, предназначени за разходки, туризъм и колоездене. А наблизо, Националната зона за отдих Sawtooth има много живописни пътеки.

Популярна тема