Агробизнесите в Южен Айдахо помагат за укрепването на местната икономика

Съдържание:

Агробизнесите в Южен Айдахо помагат за укрепването на местната икономика
Агробизнесите в Южен Айдахо помагат за укрепването на местната икономика
Anonim

Селскостопанското производство на Южен Айдахо доминира

Amalgamated Sugar Company в Туин Фолс, ID
Amalgamated Sugar Company в Туин Фолс, ID

Регионът от шест окръга на Южен Айдахо, известен също като Магическата долина, може лесно да бъде една от най-геоложко разнообразните и красиви природни среди в САЩ, но претенциите му за слава идват от неговото господство в селското стопанство, като се започне от ферми и се стигне до преработка, транспорт и научноизследователска и развойна дейност.

„Наследството на региона винаги е било селското стопанство, казва Ян Роджърс, изпълнителен директор на Организацията за икономическо развитие на Южен Айдахо. „Но огромното разнообразие в селското стопанство ни прави наистина уникални.“

С население от около 250 000 души, повече от една трета от работните места в региона са свързани със селското стопанство и агробизнеса, а районът се нарежда на трето място в САЩ като цяло за селскостопанско производство.

Дори по време на рецесията, започнала през 2008 г., ангажиментът на района към хранителните продукти помогна да се гарантира, че той е един от последните региони, засегнати от финансовата криза, и един от първите от нея. Както посочва Роджърс, храната винаги е необходимост.

Обикновени култури

Южен Айдахо се нарежда в топ 10 на национално ниво за производството на няколко редови култури, включително картофи (№ 1.), захарно цвекло (№ 3), сено от люцерна (№ 2), сухо ядлив боб (№ 4), пролетна пшеница (№ 5), зимна пшеница (№ 9) и ечемик (№ 2).

„Повече от една трета от нашето производство на ечемик отива директно в Coors Beer, за да осигури техния малцов ечемик, казва Роджърс.

Тук се произвеждат и изключителни количества боб и семена. Всъщност популярният захарен грах е създаден и отгледан за първи път в Магическата долина.

Местно базираните в Канада McCain Foods и Con Agra/Lamb-Weston обработват и произвеждат огромен процент от замразените пържени картофи и замразените картофени продукти в страната. Междувременно Amalgamated Sugar преработва цвекло в захар в два местни завода и управлява най-голямото съоръжение за изследване и развитие на захарта в нацията. Консолидираното технологично съоръжение за пшеница на Монсанто също нарича Южен Айдахо дом.

Животновъдство и млечни продукти

Роджърс казва, че Южен Айдахо е на 3-то място в производството на млечни продукти, „изпреварвайки се малко с Ню Йорк, като същевременно държи 5-то място на национално ниво в производството на овце и агнета и 7-мо за вълна.

„Имаме най-големия преработвател на свинско месо на северозапад, Independent Meat Company, въпреки че не произвеждаме свинско месо тук, добавя Роджърс, подчертавайки присъствието на преработватели, както и на местни производители. Преработвателите включват Carlin, Allan Ward, 7 Brothers Meats, Dale T. Smith Meat Packing и Scarrow Meats.

Районът е номер 1 в щата по производство на млечни крави, сирене и мляко, съответно на четвърто, трето и четвърто място на национално ниво. Основен обект за производство на сирене, районът може да се похвали с присъствието на Glanbia Foods (която произвежда сирене, хранителни добавки и други), Jerome Cheese, Brewster Cheese, Gossner Foods и Ballard Cheese.

След като построи и отвори най-големия завод за преработка на кисело мляко в света в Туин Фолс през 2012 г., Chobani Yogurt също премести своя отдел за изследвания и развитие тук от Ню Йорк през 2013 г.

Аквакултурата също играе огромна роля в местната икономика, като Clear Springs Foods доминира като първа в света за производство на сладководна дъгова пъстърва. За да завършим всичко, Magic Valley се нарежда на пето място в нацията за производство на норки благодарение на присъствието на Moyle Mink Farms. Междувременно четири големи пчелина издигнаха региона до 12-то място в страната по производство на мед.

Инфраструктура

„С цялата тази произведена храна, ние очевидно имаме солиден транспорт и инфраструктура, тъй като по-голямата част от нея отива другаде, казва Роджърс.

Регионът разполага и с готова работна сила, която се харесва на навлизането на нов бизнес, а Колежът на Южен Айдахо предлага двугодишна програма по управление на хранително-вкусовата промишленост, за да насочи студентите към работа в развиващите се индустрии.

В основата си Южен Айдахо разполага с хора, които да заемат работни места, изобилие от инфраструктура, изключителна земеделска култура и лесен достъп до транспорт, необходим за изграждането на една от най-силните агробизнес общности в нацията.

„Ние сме култура на партньорство за компаниите, разположени тук, казва Роджърс. „Хората казват това, което имат предвид, и действително го изпълняват. Ние осигуряваме добро съответствие с нуждите на нашите компании.“

„Наследството на региона винаги е било селското стопанство“, казва Ян Роджърс, изпълнителен директор на Организацията за икономическо развитие на Южен Айдахо. „Но огромното разнообразие в селското стопанство ни прави наистина уникални.“

Популярна тема