Dickson Foreign Investment

Съдържание:

Dickson Foreign Investment
Dickson Foreign Investment
Anonim

Sumiden Wire Products, Bavarian Polymers USA и други

Sumiden Wire в Диксън, Тенеси
Sumiden Wire в Диксън, Тенеси

Американските компании са привлечени от централното местоположение и качеството на живот на окръг Диксън от десетилетия, но през последните години няколко международни компании също откриха многото стимули в региона.

Sumiden Wire Products Corp

Sumiden Wire Products Corp. отвори своето местоположение в окръг Диксън през 1990 г. Това е дъщерно дружество на Sumitomo Electric Industries Ltd. в Япония.

„Имаше две основни причини Sumiden Wire да избере Dickson“, казва Браян Бър, генерален мениджър на Sumiden Wire Products Corp.„Първо, районът е централно разположен, за да се сведе до минимум времето за разпространение на повечето от нашите клиенти. Второ, градските и окръжните власти направиха голямо впечатление с много гостоприемното си посрещане по време на първоначалното посещение на място.“

Sumiden Wire произвежда PC нишка, използвана за укрепване на бетонни конструкции в строителни приложения, и тел от неръждаема стомана, използвана в продукти, вариращи от хирургически скоби и тел за катетри до пружини за военни и космически приложения.

„Диксън е страхотно място за правене на бизнес поради редица причини. Достатъчно близо е до голям столичен град за бързо и ефективно пътуване“, казва Бър. „Хората приемат други култури. Районът е безопасен за пребиваване на служители в чужбина и техните семейства. И окръг Диксън има разумна цена на живот в сравнение с други райони.“

Bridgestone APM е друга компания на Dickson с корени в Япония. Заводът в Dickson на Bridgestone APM е открит през 2003 г. и произвежда ударопоглъщащи подложки и вътрешни възглавници за автомобилни производители.

Bavarian Polymers USA Inc

Подобно на Sumiden Wire, Bavarian Polymers USA Inc. избра окръг Диксън за своето централно местоположение. Германските собственици на компанията откриха базираната в Диксън компания през 2006 г., заедно с второ място в Мексико за складиране.

Bavarian Polymers произвежда винилови профили за прозорци и врати за производители на прозорци и врати в Съединените щати, Мексико, Бермудите и Ямайка.

„От гледна точка на логистиката, централното местоположение на Dickson в южната част е еднодневно транзитно време за доставка до по-голямата част от нашите клиенти“, казва Аманда Бери, изпълнителен асистент в Bavarian Polymers USA Inc. „Вакантната сграда [ние заемаме] вече беше структурирано за производство на пластмаси и включваше железопътен достъп, като и двата бяха основни решаващи фактори.“

Близостта до международното летище Нашвил е друг плюс, а бързите транзитни времена до пристанищата за доставка спомагат за намаляване на разходите.

„Диксън е страхотна малка общност“, казва Бери. „Намерихме страхотни местни, дългосрочни служители и доставчици, които в крайна сметка са отговорни за нашия непрекъснат успех.“

MetriCan Stamping и Nemak

Базираната в Канада MetriCan Stamping LLC построи съоръжение от 75 000 квадратни фута в Диксън през 2005 г., разделено на четири производствени зони за метално щамповане, сглобяване с добавена стойност, ремонт на инструменти и склад и доставка. Dickson е единственото местоположение на MetriCan Stamping в САЩ – всички други обекти на компанията са в Канада и Мексико.

Базираната в Мексико Nemak откри завод Dickson през 1987 г. и в нея работят повече от 420 души. Nemak произвежда алуминиеви компоненти като двигателни блокове и трансмисионни части за автомобилната индустрия. Заводът в Диксън се фокусира върху производството на цилиндрови глави и има капацитет да произвежда повече от 2,6 милиона единици годишно.

Вижте още страхотни компании в Dickson, TN.

Популярна тема