Eagle Ford Shale Boom стимулира инвестициите във веригата за енергийни доставки на Coastal Bend

Съдържание:

Eagle Ford Shale Boom стимулира инвестициите във веригата за енергийни доставки на Coastal Bend
Eagle Ford Shale Boom стимулира инвестициите във веригата за енергийни доставки на Coastal Bend
Anonim

Бумът на производството на нефт и газ в Eagle Ford Shale Play привлича фирми по цялата верига на енергийни доставки, от оператори на петролни находища до производители надолу по веригата, към района на крайбрежния завой.

Образ
Образ

С производството в Eagle Ford Shale, което се очаква скоро да надхвърли повече от 1 милион барела петрол на ден, фирмите по цялата верига на енергийни доставки, от операторите на петролни полета до производителите надолу по веригата, засилват присъствието си и инвестиция в района.

Простирайки се през южен централен Тексас и навлизайки в района на крайбрежния завой, формацията Eagle Ford Shale притежава едни от най-големите потенциали за добив на нефт и природен газ в САЩ. Според железопътната комисия на Тексас производството през Eagle Ford Shale надхвърли 800 000 барела петрол на ден и 3400 милиона кубични фута природен газ на ден през 2013 г.

Подхранване на растежа

Компании за производство на петрол като Marathon Oil Co. и Conoco Phillips инвестират милиарди долари, за да увеличат производството в целия регион.

„Eagle Ford е централна част от нашето глобално портфолио,“казва говорителят на Marathon Бриана Лиси. „Предвиждаме да пробием 340 до 355 общи кладенци, управлявани от компанията през 2014 г., като приблизително 2,3 милиарда долара от нашите капиталови разходи за 2014 г. ще бъдат насочени към Eagle Ford Shale. Eagle Ford остава високоценен вътрешен ресурс за нас.”

Рекордното производство на суров петрол подхранва инвестиции и работни места не само в петролното находище, но също и сред фирмите, разработващи тръбопроводи и съоръжения за съхранение в Порт Корпус Кристи.

Valero модернизира своята рафинерия в Корпус Кристи, за да преработва повече лек суров петрол, докато NuStar Energy стартира втората фаза на тръбопровод за пренасяне на 65 000 барела на ден суров петрол до пристанището, където повече от утрои товароносимостта си. Plains All American Pipeline също разшири своя тръбопровод за суров петрол, за да поеме нарастващите обеми петрол.

Други разширения, в които се работи, включват Trafigura AG, която добавя към своя тръбопровод и пристанищни съоръжения.

Инфраструктурата се разраства, за да добави стойност към суровините, произвеждани от Eagle Ford Shale, включително суров нефт, сух природен газ и течен газов кондензат.

LyondellBasell инвестира около 400 милиона долара, за да увеличи производството на етилен в своята площадка в Корпус Кристи и да изгради две фракциониращи единици в съседство с завода за разделяне на вторичните продукти от рафиниран течен природен газ в етан, пропан и бутан, които да се използват като суровина. Компанията реши да разшири съществуващите съоръжения в Корпус Кристи и други места, вместо да строи нови заводи.

„Нашите значителни проекти за отстраняване на затруднения ще внесат нов капацитет в нашата система по-рано и на значително по-ниска цена, отколкото изграждането на изцяло нови съоръжения,“казва Патрик Куорлс, старши вицепрезидент Междинни продукти и производни в LyondellBasell.

Cheniere Energy изгражда завод за 11 милиарда долара за втечняване на природен газ за транспортиране в Съединените щати и по света, като се възползва от близките доставки на природни ресурси и транспортните активи в Порт Корпус Кристи

Обектът на Cheniere с площ от 1000 акра се намира на канала La Quinta в североизточната част на залива Корпус Кристи в окръг Сан Патрисио. Проектът за втечняване на Corpus Christi ще бъде изграден на три фази, като всеки влак за LNG ще започне работа приблизително шест до девет месеца след предишния влак.

„Всички тези проекти се случват в Корпус Кристи, въпреки че Eagle Ford Shale е на 65 мили“, казва Бил Инглиш, вицепрезидент по бизнес развитие за Cheniere.„Първоначалната стойност идва от сондирането, но голямото въздействие е това, което правите с тези продукти, и в крайна сметка най-голямото икономическо въздействие ще бъдат тези операции надолу по веригата.“

Устойчива визия

За да помогне на региона да се справи с експлозивния растеж на енергийната индустрия, Texas A&M University-Kingsville създаде Eagle Ford Center for Research, Education and Outreach. Центърът работи с индустрията, за да осигури устойчиво развитие на природните ресурси, като се фокусира върху въпроси, свързани с качеството на живот, като водоснабдяване, развитие на работната сила и достъпни жилища за пристигащите работници.

„За Coastal Bend има много възможности за нас да продължим напред с икономическото развитие, от което нашият регион се нуждае, за да повиши качеството на живот,“казва д-р Jianhong Ren, временен заместник-декан. „Икономиката на разработването на нефт и газ ще донесе допълнителни ресурси, за да помогне на нашия регион да се справи с проблемите, които съществуват от години.”

Популярна тема