Coastal Bend се основава на транспортна инфраструктура

Съдържание:

Coastal Bend се основава на транспортна инфраструктура
Coastal Bend се основава на транспортна инфраструктура
Anonim

Пристанището, железопътните линии и летището на Coastal Bend Region получават надстройки.

Образ
Образ

Бизнесът процъфтява в крайбрежния завой и един от основните двигатели зад икономическия растеж на региона е неговата транспортна мрежа, която включва пристанище от световна класа, железопътни линии от клас I и международно летище – всички които са в процес на големи разширения.

В новини напоследък е Порт Корпус Кристи, който изнася повече петрол, отколкото внася. Ключов фактор зад неговия рекорден ръст на износа е бумът на сондирането на север от пристанището в масивния Eagle Ford Shale, едно от най-печелившите петролни находища в света.

Освен петрол, Порт Корпус Кристи е известен и с вноса и износа на стоки като перки на вятърни турбини, военно оборудване, фракционен пясък, стоманени тръби и зърно. Настоящите строителни проекти на място включват 35 милиона долара за надграждане на обществени баржи и док съоръжения и планове за евентуална замяна на съществуващия Harbour Bridge с по-висока конструкция, която ще позволи на по-големите товарни кораби да се движат през вътрешното пристанище на пристанището.

„Този регион работи от години върху замяната на сегашния Harbour Bridge и през последните две години TxDOT прояви интерес към бюджетиране на 600 милиона долара за замяната“, казва Лойд Нийл, Nueces Окръжен съдия, който участва в дискусиите за новия мост, откакто беше кмет на Корпус Кристи в края на 90-те години.

Строителни планове

Заедно с 600-те милиона долара от TxDOT, град Корпус Кристи, окръг Нуесес, окръг Сан Патрисио и Порт Корпус Кристи работят заедно, за да осигурят още 100 милиона долара и повече земя, за да могат да започнат проекта.

„Надяваме се, че плановете могат да бъдат финализирани до средата на 2015 г. и след това строителството ще започне скоро след това, като завършването на проекта ще отнеме четири години“, казва Нийл. „След като бъде завършен, старият мост ще бъде разрушен, за да се отвори значително количество земя в центъра на Корпус Кристи за застрояване.“

За по-големите товарни кораби долната част на новия мост всъщност ще бъде по-висока от горната част на сегашния Harbour Bridge.

„С цялата дейност, извършвана от Eagle Ford Shale, както и проекти за вятърна енергия и военно оборудване, по-големите кораби, влизащи в пристанище Корпус Кристи, се превърнаха в необходимост“, казва той. „Новият мост също би осигурил големи подобрения, за да отговори на нуждите на днешния увеличен трафик на камиони.“

Пътища, железопътни линии и писти

Наред с пристанище от световна класа, регионът може да се похвали с магистрална система, която включва междущатски магистрали 37, U. S. 77 и 181 и щатски магистрали Тексас 35, 44, 286, 357, 358 и 361. Три железопътни линии клас I обслужват Port Corpus Christi, BNSF, Kansas City Southern Railway и Union Pacific, а железопътните операции са се увеличили с над 100 процента до и от пристанището през последните пет години.

Бизнесът има способността да изпраща товари по железопътен транспорт навсякъде в САЩ, Мексико и Канада, а нов железопътен парк Nueces River Rail Yard на стойност 46 милиона долара е одобрен за изграждане за допълнително увеличаване на капацитета за превоз по железопътен транспорт от пристанището.

Международното летище Корпус Кристи (CRP) също претърпява разширения през последните три години и едно от най-големите начинания е завършването на проект на стойност 50 милиона долара за удължаване на пистата на летището и преконфигуриране на всички пътеки за рулиране. Удължаването на пистата е необходимо, за да може CRP да се конкурира за повече товарен бизнес.

„По-дългата писта влиза в действие, когато по-големи товарни самолети, пълни с гориво и товари, искат да излетят от нашето летище, с допълнително разстояние, необходимо за повдигане на много тежък самолет,“казва Ким Бриджър, маркетинг мениджър на международното летище Корпус Кристи.

Комерсиалният превоз също се увеличава при CRP, казва Бриджър, който очаква да види двуцифрено процентно увеличение на пътническия трафик през 2014 г. в сравнение с 2013 г.

„Жителите на Югозападна, Американска и Обединена обслужващи зони и според последното проучване, поръчано от TxDOT, Corpus Christi International осигурява годишно въздействие от 300 милиона долара за региона“, казва тя. „Летището генерира около 120 милиона долара годишно заплати и отговаря за 3900 работни места.“

Нова станция на бреговата охрана на САЩ също е в процес на изграждане в CRP, добавя Bridger, като отварянето й е планирано за пролетта на 2015 г.

Популярна тема