Coastal Bend Universities, Colleges Enhance Engineering, Technology Programs

Съдържание:

Coastal Bend Universities, Colleges Enhance Engineering, Technology Programs
Coastal Bend Universities, Colleges Enhance Engineering, Technology Programs
Anonim

Инженерните и технологичните програми се разрастват в колежите и университетите в Coastal Bend Region.

Образ
Образ

Едно от най-големите активни нефтени находища в света е Eagle Ford Shale в Южен Тексас. Местните колежи и университети се възползват от близостта си до масивните находища на нефт и природен газ, за да развият експертизата и квалифицираната работна сила, необходими за поддържане на този бум.

Колежът по инженерство към Тексаския университет A&M в Кингсвил наскоро създаде Център за изследване, образование и популяризиране на Eagle Ford, за да създаде национално конкурентна програма за екологично инженерство. Центърът се фокусира върху обединяването на индустрията и общностите за насърчаване на стандартите за устойчивост и безопасност в Eagle Ford Shale.

„Регионът Eagle Ford променя правилата на играта, тъй като доскоро той беше желан само заради петрола си, но сега е открито, че природен газ може да се извлича от шистите, които се пробиват за да получи петрола“, казва д-р Ким Джоунс, професор и катедра по екологично инженерство в Тексаския университет A&M в Кингсвил. „Нашият център проучва как да извлича газ по най-безопасния за околната среда начин, което в крайна сметка може да доведе нацията и света до нови и по-добри методи за извличане, които да се използват в тази индустрия.“

Dr. Джоунс е бил председател на катедрата по екологично инженерство на Тексаския университет A&M в Кингсвил в продължение на 15 години, след 11 години в петролната индустрия, също така се гордее, че университетът наскоро създаде докторска програма по инженерство. Седемнадесет студенти вече са получили докторска степен по инженерство.

„A&M-Kingsville всъщност има Институт за устойчива енергия и околна среда от 12 години, който изучава въпроси като подземни води, емисии във въздуха и управление на дъждовни води, и институтът продължава да процъфтява,“казва той. „Сега нашият Eagle Ford Center ще изучава рециклирането на фракционен пясък, вода, контролиране на емисиите на нефт и газ при източника, безопасността на тръбопроводите и други екологични проблеми. Нашият малък университет има дълбоко влияние върху екологичното инженерство. В наши дни много хора обръщат голямо внимание на A&M-Kingsville.“

Центърът се помещава в Инженерния колеж Франк Х. Дотервайх, който също предлага програми по архитектурно, химическо, гражданско, електрическо и машинно инженерство и наскоро възстанови бившата си програма за инженерство на природен газ, за да посрещне местните търсене в индустрията.

Програми, управлявани от таланти

Колежите и университетите в други области разработват програми и таланти за работна сила, за да подготвят студентите за работа в най-добрите индустрии в региона. Програмата за инженерни технологии на Del Mar College обучава студенти за високо търсени работни места в области като автоматизирано производство, производство на енергия и рафиниране. Колежът също така се фокусира върху разработването на програми за отстраняване на проблеми за процъфтяващата алтернативна енергийна индустрия в региона.

Coastal Bend College въведе учебна програма, посветена на обучението в петролната индустрия, и програмата вече е една от най-популярните в колежа. В кампуса на колежа в Кингсвил студентите могат да избират от програми, насочени към други аспекти на индустриалните технологии, както и компютърни информационни технологии.

Неотдавнашно допълнение към академичната гама в Texas A&M University-Corpus Christi е диплома по машинно инженерство, като местните компании Flint Hills Resources и AEP Texas предоставят основна подкрепа, за да направят програмата възможна. Университетът също има планове да въведе нова бакалавърска степен по електроинженерство и продължава да надгражда своите базирани на STEM програми, за да обслужва променящите се нужди на индустриалната база в региона.

„За нашия есенен семестър на 2013 г. имахме рекорден запис от 970 студенти в нашето училище по инженерство и компютърни науки и броят им продължава да расте,“казва д-р L. D. Чен, Тексас A&M University-Corpus Christi директор на Училището по инженерство и компютърни науки. „Местните инженерни индустрии търсят квалифицирани хора в различни енергийни и технически сектори и ние отговаряме на това търсене.“

Texas A&M University-Corpus Christi също предлага програма за киберсигурност, която е одобрена и призната от Агенцията за национална сигурност, както и инженерна програма за геопространствени проучвания, която привлича международно внимание.

„Ние поемаме водеща роля в заемането на топ геопространствени работни места по света – дори работим с университети в Китай и Русия,“казва д-р Чен. „Вълнуващо време е да се занимаваш с инженерство и особено с инженерните програми в A&M-Corpus Christi.“

Научете повече за колежите и университетите на Coastal Bend.

Популярна тема