Културен квартал на Форт Уърт

Съдържание:

Културен квартал на Форт Уърт
Културен квартал на Форт Уърт
Anonim

Cultural District прави великолепното изкуство и архитектура лесно достъпни

Музей на изкуствата Kimbrell във Форт Уърт, Тексас
Музей на изкуствата Kimbrell във Форт Уърт, Тексас

Културният район на Форт Уърт определя национален стандарт за културен достъп, предоставяйки на жителите централизиран, лесно достъпен клъстер от шест основни музея и други атракции. Районът започва през 1936 г. след Стогодишнината на Тексас и сега обслужва стотици хиляди местни и гостуващи посетители годишно.

Окръгът включва Музея на изкуствата Кимбъл, Музея на модерното изкуство във Форт Уърт, Музея на Амон Картър, Музея на науката и историята, Националния музей на каубойките и Залата на славата и общността на Форт Уърт Център за изкуства.

„Това е най-големият съседен културен район извън мола във Вашингтон – най-голямата концентрация на музеи“, казва Дъстин Ван Орн от Музея за модерно изкуство. „Всяко едно е голямо архитектурно начинание и това са невероятни пространства. Това е пешеходен скъпоценен камък за Форт Уърт.“

Изкуство и архитектура в Kimbell

За най-новите и известни примери за това как изкуство и архитектура от световна класа се обединяват тук, Музеят на изкуствата Kimbell и новото му допълнение към Piano Pavilion са задължителни. Павилионът, завършен през 2013 г., е проектиран от известния италиански архитект Ренцо Пиано, за да допълни оригиналната сграда на Louis I. Kahn, която отдавна привлича вниманието с майсторското си използване на дизайн и материали за манипулиране на светлината. Добавката също така позволява на музея да показва цялата си постоянна колекция – 350 шедьовъра, обхващащи целия свят и векове – като същевременно му дава пространство да продължи да бъде домакин на внимателно подбрани пътуващи изложби.

„Новото крило отдава почит на дизайна на Кан от 1972 г., но показва свой собствен стил, казва координаторът за връзки с обществеността на музея Барбара Смит. „Стъклото, архитектурният бетон и дървото са основните материали, а дизайнът позволява играта на естествена светлина във връзка с показването на колекциите. Павилионът разполага и със зелен покрив, където посетителите могат да си направят пикник и да разгледат силуета на града или скулптурни инсталации.“

Kimbell е основана от Кей и Велма Кимбъл със завещаната им колекция, включително много изящни произведения на стари майстори. Входът за разглеждане на постоянната колекция е безплатен; пътуващите експонати са представления с билети.

Модерно изкуство, наука, театър и много други

Музеят на модерното изкуство или „Модерното“позволява на посетителите да изследват изкуството след Втората световна война във всички медии и излага творби на значими художници като Ротко, Уорхол, Пикасо и Полак. Музеят на американското изкуство Амон Картър се фокусира върху американското изкуство от 19-ти и 20-ти век, включително картини и скулптури на Фредерик Ремингтън и Чарлз М. Ръсел.

Музеят на науката и историята във Форт Уърт поддържа и излага колекция от повече от 175 000 исторически и научни предмета, наблягащи на Тексас и Югозапада, включително хербарий от местни растения. Тук също така се помещава планетариум и Omni Theatre, който беше първият IMAX екран в югозапада и е най-големият IMAX купол в Америка на запад от река Мисисипи. Тези, които платят вход за изложба в музея, могат да получат вход на половин цена за друга атракция в района, Националния музей на каубойките, който подчертава приноса на жените в американския Запад.

Феновете на театъра и сценичните изкуства ще се насладят на посещение в Casa Mañana, която предлага музикални продукции в кръг; наблизо е развлекателният комплекс Will Rogers Memorial Center.

„Това беше първият ми досег с истинската култура и до ден днешен, когато мисля за най-доброто от изкуствата, винаги се сещам за Културния квартал“, казва Стейси Муди Кинг, редовен участник във Форт Заслужава си да посетите.„Кара ме да мисля за красотата на театъра, звуците на настройващ се оркестър, безкрайната красота на Kimbell и Modern. Целият район е вълшебен.”

Ден в района

Въпреки че няколко атракции на Cultural District предлагат безплатен вход за постоянни колекции, отличен начин за новодошлите да изпитат всичко, което може да предложи, е ежегодното събитие на района Day in the District, когато всички музеи отварят врати за Безплатно.

В продължение на осем години събитието привлича тълпи, разширявайки се отвъд основните институции на областта, за да включи други атракции като историческото село Log Cabin Village надолу по улицата.

„Можете да изпитате това, което музеите правят ежедневно, казва Ван Орн. „Ние също участваме в сценични изкуства, включително много трупи, които нямат физически съоръжения, така че може да си тръгнете развълнувани от театрална трупа или балет, за които никога не сте чували.“

„Това беше първият ми контакт с истинската култура и до ден днешен, когато мисля за най-доброто от изкуствата, винаги се сещам за Културния квартал във Форт Уърт. Кара ме да мисля за красотата на театъра, звуците на настройващ се оркестър, безкрайната красота на Kimball и Modern. Целият район е вълшебен.”

Популярна тема