Spurs срещат изтънчеността на Stock Show

Съдържание:

Spurs срещат изтънчеността на Stock Show
Spurs срещат изтънчеността на Stock Show
Anonim

Stock Show and Rodeo поддържа този културен град свързан с корените му – и ботуши

Форт Уърт Сток и родео шоу
Форт Уърт Сток и родео шоу

Форт Уърт измина дълъг път от ранните си дни като столица на добитъка в края на 19 век, но тези западни корени все още са дълбоки, както демонстрира 119-годишното Stock Show и Rodeo.

Всяка година този оживен, изискан град оставя настрана бизнес облеклото и формалностите и облича ботуши, деним и каубойски шапки, за да отпразнува западното аграрно наследство на Форт Уърт на емблематично събитие, което привлича повече от 1 милион посетители за три седмици.

„Когато шоуто се провежда през януари, хората наистина се вълнуват, излизат, забавляват се и водят семействата си, казва Шана Уивър, рекламен мениджър за Southwestern Exposition & Livestock Show, както е официално известен. „За хора, които са истински жители на Форт Уортиан, това е светското събитие на сезона в очите на много хора.“

Събитие от мащаба на Тексас

Толкова голяма част от местната култура е шоуто, което местните наричат „Времето на борсовото шоу – ежегодно непредвидим каприз на природата, който може да означава прекрасни слънчеви дни или силни бури.

Естествено, това е събитие от мащаба на Тексас. Животновъдното изложение показва 25 000-28 000 глави добитък, не само едър рогат добитък, но и коне, магарета, кози, свине, птици, гълъби и дори зайци. Около 10 000-11 000 членове на FFA и 4H от цял Тексас излагат своя добитък. Повече от 200 търговци предлагат всичко - от трактори и ремаркета до western wear и ginzu ножове. През 2014 г. изложители дойдоха от всички краища на САЩ, Канада и Бразилия, за да участват в 16 аукциона по време на изложението.

Родеото, известно като Световното оригинално родео на закрито (1918 г.), е домакин на 29 професионални родео изпълнения и привлича 1200 професионални родео изпълнители, мъже и жени, които се състезават за повече от $600 000 награда пари. Годишното въздействие на събитието върху икономиката на Форт Уърт, казва Уивър, е повече от $100 милиона.

Поддръжка на бизнес общността

Процъфтяващата бизнес общност на града участва активно в Stock Show и Rodeo, като участва в повече от 14 комитета на доброволци като посланици, набирачи на средства, организатори на паради, експерти по безопасност, посрещащи, мениджъри на изложби и др.

Голяма част от енергията на доброволците е посветена на набирането на пари, които подкрепят младите изложители, което им позволява да печелят надпазарни цени за своя добитък, както и пари за стипендии. През 2013 г. нова група, Women Steering Business, стартира инициатива за закупуване на бик от млада жена изложител на изложението, като събра $45 000 само за няколко седмици. През 2014 г. тази цифра скочи до над $140 000. А 125-те члена на групата се надяват отново да влязат в историята през 2015 г.

„Тези млади дами, на които помагаме, са бъдещите бизнес лидери на света – те произвеждат продукт, след което вземат своя продукт и го продават, казва основателят на WSB Беки Ренфро Борбола. „Те учат толкова много умения.“

Защо толкова много жители на Форт Уърт изпитват такава слабост към емблематичното събитие?

„Хората се радват на тази връзка към това кои бяхме и как започнахме и това е важно за нас като град и общност, казва Уивър. „Ние растем и тук имаме международен бизнес, но не забравяме как започнахме.“

„Хората се радват на тази връзка към това кои бяхме и как започнахме и това е важно за нас като град и общност. Разрастваме се и имаме международен бизнес, но не забравяме как започнахме.”

Популярна тема