Защо Арлингтън, Вирджиния е сред 100-те най-добри места за живеене

Защо Арлингтън, Вирджиния е сред 100-те най-добри места за живеене
Защо Арлингтън, Вирджиния е сред 100-те най-добри места за живеене
Anonim

Точно извън Вашингтон D. C. се намира идеалното градско/крайградско средище

Силуетът на центъра на Арлингтън, Вирджиния
Силуетът на центъра на Арлингтън, Вирджиния

Защо Арлингтън е най-доброто място за живеене? Арлингтън намира чудесна средна позиция за тези, които искат нещо по-малко градско от Вашингтон, окръг Колумбия, но по-крайградско от много от другите градове, които обграждат столицата на нашата нация.

Статутът на Арлингтън в този списък може да се проследи до голяма степен до решение, взето през 60-те години на миналия век. По това време (подобно на днес) регионът на окръг Колумбия преживява голям растеж. Транзитът беше основна грижа и много общности около Арлингтън планираха няколко линии за разширяване на системата на метрото на DC. В много райони релсите прокараха по съществуващи магистрали, което ги прави по-трудни за достигане пеша и възпрепятства развитието в близост до гарите.

Arlington лобираше да пусне метрото под земята и планираше застрояване с високи сгради и висока плътност наблизо. Резултатът е коридорът Rosslyn-Ballston, който планиращите си представят като „градско селище“. Всяка спирка има своя собствена функция и идентичност. Заедно комбинацията от търговски, жилищни, правителствени сгради и офиси помага за привличането на жители и фирми, но също така помага за поддържането на по-традиционните крайградски части на Арлингтън, като кул-дю-сак, кварталите с еднофамилни къщи на Country Club Hills и Columbia Pike.

„Опитваме се да бъдем в тази ниша на иновации, креативност и напредничаво мислене и това привлича бизнеса към нас и други институции,“казва Мери Хюз Хайнс, заместник-председател на Борда на окръг Арлингтън. „Ние сме магнит за хората от 25 до 35 години.“

Регионът на окръг Колумбия има вградено доста голямо текучество на населението. Подобно на гигантски колежански град, много жители идват да работят за администрация и напускат след четири или осем години, когато тази администрация е извън офис. Арлингтън със сигурност не е изключение – 40 процента от избирателните списъци се променят на всеки четири години, според Хайнс.

Но мнозина избират да се установят и да останат заради безопасността, парковете, лесния достъп до окръг Колумбия с метрото или като се присъединят към повече от 1000 души, които карат велосипеди по мостовете всеки ден в столицата. Има още една ключова причина, поради която хората се установяват.

„Имаме наистина страхотни училища, така че хората, които са се преместили тук, се опитват да намерят начини да останат тук“, казва Хайнс. „След като сте живели тук, е трудно да намерите други места, които предлагат всичко това.“

Жителите обичат разнообразието от ресторанти, които предлагат всяка възможна кухня и често са собственост на местни жители на региона. Със само 26 квадратни мили Арлингтън е едно от най-малките физически места в нашия списък, но е дом на жители от повече от 140 държави.

„Където и да отидете, няма очевидно мнозинство, което добавя космополитно усещане към това усещане за малък град,“казва Хайнс.

Популярна тема