Защо Бъркли, Калифорния, е сред 100-те най-добри места за живеене

Защо Бъркли, Калифорния, е сред 100-те най-добри места за живеене
Защо Бъркли, Калифорния, е сред 100-те най-добри места за живеене
Anonim

Колеж Град и повече, Бъркли е на 6-то място в нашата Топ 100 най-добри места за живеене за 2015 г.

Sather Gate
Sather Gate

Когато го попитат какво прави Бъркли чудесно място за живеене, кметът Том Бейтс се впуска в дълъг монолог. Той цитира климата, хората, университетския кампус, транспорта и близостта до Сан Франциско – всички те са валидни отговори. След това той обобщава със смях: „Всичко е заради кмета.“

Който и да заслужава заслугата, той е прав, че този град със 113 000 жители има много различни силни страни. Градът не е загубил своя централен чар на хипита – разходка по Telegraph Ave. ще потвърди това – но той е добавен към него.

Сега центърът на Бъркли процъфтява, неговата стартъп култура съперничи на тази в по-големите градове, а хората и енергията се стичат към ресторантите и клубовете 24 часа в денонощието пеша или с метрото BART. Продължава да се развива. Повече от 1000 апартамента са планирани за центъра, според кмета Бейтс. Center Street се преобразува в „бавна улица“, за да се създаде по-благоприятна среда за пешеходци и велосипедисти. Метростанцията в центъра получава римейк. Университетът продължава да расте и да се разширява. Има известно напрежение между града и кампуса на Калифорнийския университет, което го нарича дом. Наред с други неща, студентската популация става все по-скоро целогодишна, но мнозина виждат предимствата на наличието на вградена несезонна клиентска база.

Положени са много усилия, за да се задържат завършилите в Бъркли, когато се дипломират. Отплаща се. Бъркли все повече се възприема като гореща дестинация за 20-те години, което спомага за развитието на неговата кулинарна култура и стимулира новото развитие на центъра.

„Все повече и повече хора, които се преместват, са Милениалите“, казва кметът Бейтс. „Това са иноваторите. Това са създателите. Това са хората, които рискуват.”

Популярна тема