Защо Санта Клара, Калифорния, е сред 100-те най-добри места за живеене

Защо Санта Клара, Калифорния, е сред 100-те най-добри места за живеене
Защо Санта Клара, Калифорния, е сред 100-те най-добри места за живеене
Anonim

Новият дом на футболния отбор 49ers може да бъде страхотно място за живеене и за вас

Образ
Образ

Оформянето на вашия град в най-доброто място за живеене носи много ползи за хората, които живеят там. Понякога целта на цялата тази работа е и привличането на нови жители. Санта Клара осъществи един от най-големите премествания за годината: извади Сан Франциско 49-те от техния град в новия им дом на стадион Леви. Самият стадион получава похвали от всички краища, особено в светлината на своя устойчив дизайн – това е единственият стадион, сертифициран по LEED Gold в света. Освен това привлича рейвове от град, развълнуван от милиардите долари, изразходвани за развитие в рамките на 15 минути пеша от новия футболен рай. Супербоул идва и WrestleMania също.

Това не е град, известен със своите спортове. Добавя ново измерение към град, който вече беше в горната част на нашия списък с най-добри места за живеене.

Санта Клара, разбира се, е един от централните градове в Силиконовата долина. Производителят на чипове Intel е със седалище в града и е привлекателен от най-ранните дни на технологичния бум, който превърна този регион в един от най-важните икономически центрове на света.

„Най-добрите и най-умните от света продължават да идват тук и да обновяват духа на Силиконовата долина. Те искат да работят върху следващото страхотно нещо, което да движи световната икономика,” казва кметът Джейми Матюс, самият той пето поколение Санта Кларан.

Недостатъкът на това, разбира се, може да бъде цената на живота, която е значително по-висока в този регион, отколкото в САЩ като цяло.

„Скъпо е“, казва кметът Матюс. „Трябва да се бориш, за да стигнеш до тук. Трябва да се бориш, за да останеш тук. Но когато сте тук, възвръщаемостта на вашата инвестиция е голяма. “

Няма много региони, където домът ви може да поскъпне до 25 процента годишно, според кмета Матюс. „Ние сме най-добрата цена в долината.“

И така, защо си струва? Освен страхотния бизнес климат, метеорологичният климат е труден за преодоляване. Океанът и планините са наблизо, както и страната на виното, горите от секвоя и, разбира се, Сан Франциско.

В самата Санта Клара ще намерите страхотни училища, наградени библиотеки, безплатен Wi-Fi в целия град, все повече и повече възможности за търговия на дребно и нарастваща рядкост в части на Калифорния: водата.

Санта Клара е сред градовете в Калифорния, водещи в надпреварата за опазване и повторно използване на този ценен ресурс.

„Всички наши паркове и училищни обекти се напояват с рециклирана вода“, казва кметът Матюс. Предлага се и рециклирана вода и градът наскоро си партнира с близкия Сан Хосе за изграждането на завод, който инжектира 8,1 милиона галона регенерирана и пречистена вода обратно в системата.

„Не е секси“, казва кметът Матюс за подобренията, „но определено е хубаво да има вода.“

Популярна тема