10 неща за правене в Орегон

Съдържание:

10 неща за правене в Орегон
10 неща за правене в Орегон
Anonim

Открийте най-добрите неща за правене в Орегон, от топ атракции и събития до страхотни изживявания от Западния бряг и зашеметяващи гледки.

Маунт Худ се вижда зад зрели боровинкови храсти в слънчев, частично облачен ден
Маунт Худ се вижда зад зрели боровинкови храсти в слънчев, частично облачен ден

Mt. Hood, Oregon Zoo са сред многото места, които можете да изживеете:

Посетете Худа

Пътувайте 20 мили източно от Портланд, за да видите връх Худ, най-високата планина в Орегон. Авантюристите могат да посетят Националната гора Маунт Худ, която се простира от дефилето на река Колумбия през 60 мили планини, езера и потоци, обградени с дървета. Предлага се и пътека Timberline, която се простира на 40,7 мили и заобикаля цялата планина.

Root for the Beavers

В Корвалис се намира Орегонският държавен университет, чиито Бобри се състезават в лека атлетика от дивизия I на NCAA и са спечелили три национални титли. Футболните и мъжките баскетболни мачове са почти винаги разпродадени и предоставят страхотна възможност за забавление. В допълнение, LaSells Stewart Center в кампуса е място за сценични изкуства, което организира местни, регионални и национални представления.

Root for the Ducks

Университетът на Орегон се гордее със своите двама носители на Нобелова награда, 10 носители на наградата „Пулицър“и 19 стипендианти на Роудс, а в наши дни кампусът на Юджийн е известен и с отличния си футболен отбор „Орегон Дакс“. Университетът разполага с добре уважавано училище за музика и танци и е домакин на ежегоден фестивал на Бах в Орегон.

Помиришете цветята

Многобройни сортове рози от цял свят са изложени в Международната градина за тестване на рози в Портланд. Градината с площ от няколко акра има тревна площ за пикник, а планината Худ може да се види в ясни дни. Няма входна такса и магазин за подаръци на място има множество артикули с розови теми.

Потопете се в забавлението

В залива Yaquina в Нюпорт се намира Орегон Коуст Аквариум, морска образователна атракция и един от най-добрите туристически обекти в щата. Експонатите включват Sea & Me, Sea Otters, Rocky Shores, Seabird Aviary и Turkey Vulture Habitat, плюс има магазин за подаръци, кафене и кафене Ferry Slip.

Проверете часа

С часовници, датиращи от 16-ти век, музеят на часовниците Conger Street се превърна в популярна туристическа атракция в Юджийн. Собствениците започват да събират часовници в началото на 60-те години на миналия век, а също така са изложени стари фотоапарати, модели на коли и влакове. Входът е безплатен и отнема около час, за да видите всичко.

Хванете концерт

Перлата в короната на Салем е Elsinore Theatre, известен със своята архитектура и постановките, които показва. Елсинор отваря врати в края на 20-те години на миналия век и е проектиран да прилича на замъка Елсинор в Дания, пълен с много богато украсени удобства. Концерти и пиеси все още се провеждат в театъра и има старинен Wurlitzer орган.

Подивей

Зоологическата градина в Орегон, която привлича повече от 1,5 милиона души годишно, се простира на 64 акра в Портланд и приютява близо 2000 животни, представляващи птици, бозайници, влечуги и риби. Има 23 специализирани изложби в рамките на петте основни изложбени зони на зоологическата градина: Африка, Азия, Чупливи гори, Големият северозапад и Тихоокеанските брегове.

Поход, риболов и лагер

Единственият национален парк в Орегон е националният парк Crater Lake, разположен в южната част на щата и създаден през 1902 г. Кристално синьото езеро е разположено под високи 2000 фута скали и включва два острова с възможности за отдих, които включват колоездене, туризъм, разходка с лодка, риболов и къмпинг. Паркът разполага с лятна вила и два посетителски центъра.

Вижте морските лъвове

Пътувайте 11 мили северно от Флоренция, за да видите пещерите на морските лъвове, резерват за диви животни и убежище за птици, основан през 1932 г. Това е най-голямата морска пещера в Америка и дом на морските лъвове Steller, които обитават пещерата през късните есенни и зимни месеци. Часовете за публично гледане са от 9 сутринта до 17:30 ч.

Популярна тема