Съоръжения в Гейнсвил, Поддръжка на ресурси Технически компании и стартиращи фирми

Съдържание:

Съоръжения в Гейнсвил, Поддръжка на ресурси Технически компании и стартиращи фирми
Съоръжения в Гейнсвил, Поддръжка на ресурси Технически компании и стартиращи фирми
Anonim

С десетки стартиращи фирми, които избират да го направят свой дом, и със способността на Университета на Флорида да извлича таланти в такива дисциплини като инженерство и компютърни науки, историята на технологичния успех в Гейнсвил едва започва.

Образ
Образ

С десетки стартиращи фирми, които избират да го направят свой дом, и със способността на Университета на Флорида да извлича таланти в такива дисциплини като инженерство и компютърни науки, историята на технологичния успех в Гейнсвил едва започва.

Всички съставки

Augie Lye, главен изпълнителен директор на базирания в Gainesville разработчик на видеоигри Trendy Entertainment, казва, че регионът разполага с всички необходими съставки за технологично огнище.

„Има интелигентност, университет, ниски разходи за живот и страхотна култура“, казва Лай, председател на наскоро създадения Технологичен съвет на Гейнсвил. „Единствената липсваща съставка беше да убедим децата, че да бъдеш предприемач е възможно. Просто казано, да си маниак вече е страхотно.“

Напредващият импулс на Гейнсвил като гореща технологична точка се дължи много на Университета на Флорида, казва Дейвид Масиас, съосновател и главен изпълнителен директор на Shadow He alth, разработчик на интерактивен софтуер за обучение в Гейнсвил, използван в медицинските сестри и свързаните с него здравни области. Университетът, който привлича 640 милиона долара финансиране на научни изследвания, произвежда десетки изобретения всяка година, много от които са отделени в самостоятелни предприятия или лицензирани на компании като Shadow He alth.

Амир Рубин, главен изпълнителен директор на Paracosm, казва, че Гейнсвил е готов за по-голям технологичен растеж (той го нарича „стартираща общност“). Paracosm е компания за разработка на софтуер, която позволява концепциите да бъдат трансформирани в 3-D модели. Рубин казва, че градът планира бъдещето на своя център и преустройството на съседния електроцентрален район – участък от 16 акра, който някога е помещавал помощни дворове. Ако може да постигне по-висока гъстота, да даде приоритет на опциите за колоездене/ходене пеша и да намали трафика на превозни средства, това ще създаде тип среда, която се харесва на технологичните компании.

„Ще можем да прераснем в легитимна технологична общност“, казва той.

Много технологични компании в региона изграждат своята работна сила. Shadow He alth ще наеме 15 до 20 души тази година, за да достигне общо 75 до 80 служители. Само преди две години компанията беше Масиас и още един човек.

Optym, базиран в Гейнсвил бизнес, който предоставя усъвършенствани аналитични решения на компании от Fortune 500 в сектора на транспорта и логистиката, очаква да добави поне 20 души годишно през следващите пет години със средна заплата от най-малко $80 000 на година, казва Равиндра Ахуджа, президент и главен изпълнителен директор на Optym.

Една от технологичните забележителности на Gainesville е Grooveshark, услуга за стрийминг на музика, която беше домакин на голямо събитие на фестивала South by Southwest през 2014 г. в Остин, Тексас. Концертът беше разпродаден и феновете започнаха да се редят 20 часа по-рано, за да получат най-добрите места.

Grooveshark е отворена платформа за разпространение на изпълнители с повече от 30 милиона активни потребители месечно, използващи технология за откриване на музикални изпълнители.

Да отвърнем, като играем Big Brother

Някои успешни компании от Гейнсвил връщат, като помагат за създаването на утрешните технологични предприемачи.

Lye помогна за създаването на HackerHouse, 110-годишно викторианско имение, в което се помещават осем „кадети“, които живеят и се хранят безплатно, докато работят по своя технологичен проект и получават наставничество от Lye и няколко други технически специалисти от Гейнсвил инвестиционни ветерани.

„Стартъп фирмите се нуждаят от наставничество, държане за ръце и по-важното от културата на страхотност“, казва Лай. „В HackerHouse осем гения живеят, ядат и дишат това, което е необходимо, за да бъдеш истински новатор. Досега HackerHouse е абсолютен успех.“

Две компании – SpinChill, която е разработила процес за въртене на кутии и бутилки в лед, за да увеличи преноса на топлина и да охлажда напитките 20 пъти по-бързо от обикновено, и iFishEarth, която е разработила приложение за риболовци – „пребориха всички шансове и процъфтяват“, казва Лай.

„Имаме някои истории за успех в града“, казва Масиас. „Някои компании минаха през системата, а предприемачите все още са тук. Това формира основата на хора, които винаги са нетърпеливи да помогнат и да играят Big Brother, ако желаете.“

Няма място като дома

Местни и наскоро трансплантирани технологични компании като Gainesville.

„Просто не можем да намерим основателни причини да отидем другаде“, казва Луй. „Когато хората ме питат защо не се преместим в разрастващ се технологичен център, им казвам, че няма нужда да се местим, тъй като можем да превърнем самия Гейнсвил в разрастващ се технологичен център.“

Lye добавя: „Вярвам, че Гейнсвил е най-доброто място в страната за стартиране на технологични стартиращи компании. Гейнсвил е такъв неизползван пазар.“

Популярна тема